Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta on henkilökohtaista terveysneuvontaa. Palvelu on tarkoitettu kaiken ikäisille ja se on maksutonta tukea, jotta saisit liikkumisen osaksi arkeasi.
Liikuntaneuvonta on tarkoitettu sinulle, joka kaipaat lisää liikettä päiviisi tai tiedät, että elintavoissasi on korjaamisen varaa. Saat tukea ja vinkkejä liikkumiseen, hyvään ravitsemukseen, uneen ja palautumiseen.
Liikuntaneuvonnan prosessin kesto määräytyy oman tarpeesi perusteella. Tyypillisimmin asiakassuhde kestää 4-12 kuukautta.
Ota rohkeasti yhteyttä liikuntaneuvoja Jussi Heikkiseen ja sovi aika ensimmäiselle tapaamiskerralle!

Liikuntaneuvonta

Jos liikkumisen määrä on liian vähäinen ja motivaatio liikkumiseen hukassa, voi apu löytyä liikuntaneuvonnasta. Liikuntaneuvoja antaa tukea liikkumisen turvalliselle aloitukselle ja auttaa sopivan liikuntamuodon löytämisessä. Liikuntaneuvoja voi olla tukenasi myös painonhallinnassa sekä terveellisen syömisen, syömisen määrän ja laadun löytymisessä.

Liikuntaneuvojalta saat konkreettisia vinkkejä liikkumisen aloittamiseen, liikunnan aikatauluttamiseen arkeen sopivaksi tai keinoja liikkumattomuuden vähentämiseksi.

Liikuntaneuvoja voi esitellä sinulle erilaisia liikuntalajeja ja kertoa liikunnan terveysvaikutuksista. Sinua ohjeistetaan tarvittaessa itsenäiseen liikkumiseen ja annetaan ohjeita kotona liikkumisen tueksi. Neuvonnan sisältö määräytyy omien tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan. Halutessasi voit osallistua liikuntaneuvojan järjestämille starttikursseille, joissa tutustutaan ryhmässä erilaisiin liikuntamuotoihin.

Liikuntaneuvoja ei anna sinulle valmiita ohjelmia liikkumiseen tai syömiseen, vaan auttaa sinua pohtimaan ja ratkaisemaan elämäntapoihisi liittyviä ongelmia ja haasteita. Neuvoja opastaa sinua elämäntapojen muutoksessa ja auttaa sinua asettamaan tavoitteita, jotka ovat järkeviä sekä mahdollisia tavoittaa. Liikuntaneuvontaan on mahdollisuus tulla lääkärin, sairaanhoitajan, työterveyden, kouluterveyden tai jonkin muun ammattihenkilön suosituksesta. Ajan voi varata myös itse. Neuvonta on maksutonta.

Voit jättää liikuntaneuvojalle yhteydenottopyynnön sähköisesti tästä linkistä. Liikuntaneuvoja soittaa sinulle. Tai halutessasi voit soittaa liikuntaneuvojan numeroon 044 725 5415.

 

Koko perhe liikkeelle liikuntaneuvonnan tuella

Perheiden liikuntaneuvonnan tavoitteena on edistää perheiden harrasteliikuntaa ja arkiaktiivisuutta. Lisäksi neuvonnan yhteydessä voidaan keskustella terveellisistä ruokailutottumuksista. Perheliikuntaneuvonnassa opastetaan

 • liikunnan harrastusmahdollisuuksiin
 • arkiliikunnan toteutumiseen ja perheen yhteiseen tekemiseen
 • lasten/nuorten ravintosuosituksiin ja ohjeiden toteutukseen
 • sisä- ja ulkoliikuntamahdollisuuksiin

 

Työikäisten liikuntaneuvonta

 • Pitäisikö sinun terveytesi kannalta liikkua enemmän, mutta et löydä siihen keinoja?
 • Liikutko liian vähän ja yksipuolisesti?
 • Millainen liikuntamuoto sopisi juuri sinulle?
 • Haluaisitko tehdä elämäntapamuutokseen?
 • Nukutko riittävästi? Riittääkö uni palautumiseen?
 • Haluaisitko löytää itsellesi sopivan liikuntaryhmän?

Työikäisten liikuntaneuvonta on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset tukea liikunnan aloittamiseen tai liikunnan lisäämiseen ja monipuolistamiseen. Painonhallintaan tähdätessäsi saat tukea ja vinkkejä niin liikkumiseen kuin syömiseenkin. Liikkumistavoitteet suunnittelemme yhdessä sinun tarpeittesi mukaan.

 

Liikuntaneuvontaa senioreille

 • Onko toimintakykysi heikentynyt? Miten pärjäät kotona?
 • Haluaisitko tehdä arjestasi aktiivisemman?
 • Haluaisitko löytää itsellesi sopivan liikuntaryhmän?
 • Haluisitko saada vinkkejä lihasvoimaharjoitteluun?
 • Nukutko riittävästä? Riittääkö uni palautumiseen?
 • Kiinnitätkö syömiseesi riittävästi huomiota?

Senioreiden liikuntaneuvonta on tarkoitettu toimintakyvyn kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi sekä elämänmuutosten tukemiseen.

Liikuntaneuvoja Jussi Heikkinen tukee sinua matkallasi liikunnallisempaan arkeen!

 

Kainuun hyvinvointialueen fysioterapeuttien toteuttama liikuntaneuvonta

Lisätietoja Kainuun hyvinvointialueen fysioterapeuttien toteuttamasta liikuntaneuvonnasta saat Kainuun hyvinvointialueen sivulta.

Kuvaus liikuntapalveluketjusta Kainuun hyvinvointialueen ja Kuhmon kaupungin yhdyspinnalla