Ulkoliikunta

Kuhmossa luonto alkaa kotiovelta ja houkuttaa liikkumaan ulkona sekä kesällä että talvella. Kuhmossa on peräti 1483 puhdasta järveä, joten uintipaikoissakin on mistä valita.

Taajaman alueella sijaitsevassa urheilukeskuksessa voi harrastaa monenlaista ulkoliikuntaa mm. rantalentopalloa, tennistä, jalkapalloa (uusi tekonurmi), yleisurheilua, sählyä ja frisbeegolfia. Alueelta löytyy myös lähiliikuntapaikka, jossa perheen pienimmillekin löytyy tekemistä.

Urheilukeskuksen yhteydessä on myös suosittu valaistu lenkkeilyrata: Unskin ura, joka palvelee talvisin valaistuna hiihtolatuna. Koulukadun pesäpallokenttä löytyy linja-autoaseman (Koulukatu 13 – 15) vierestä.

Frisbeegolfia voi harrastaa urheilukeskuksen lisäksi myös Mammankaivolla ja Kalevalan liikuntakeskuksen alueella.

Kalevalan liikuntakeskuksessa voi harrastaa hiihtoa, ampumahiihtoa, rullasuksihiihtoa, rantalentopalloa ja frisbeegolfia.

Taajamasta löytyy myös kesä- ja talvikäytössä oleva Ruukinrannan uimaranta.

Tuupalan koulun lähiliikunta-alue (Peuranpolku 1) on vapaassa käytössä kouluaikojen ulkopuolella. Alueella on ulkokuntosalilaitteita, monitoimiareena, keinuja ja kiipeilytelineitä sekä asfalttipinnoitettu alue, jossa voi temppuilla vaikkapa skuuteilla.

Käyttövuoro liikunta-alueelle

Liikunta-alueille, mm. urheilukeskukseen tai Kalevalan liikuntakeskukseen voi varata vuoron lomakkeella, johon on linkki tämän sivun Lomakkeet-osiossa. Hakemukset toimitetaan osoitteeseen tero.uhlback@kuhmo.fi

Myönnetyt ulkoliikuntapaikkavaraukset kesälle 2024

Urheilukeskuksen tenniskentille voi varata vuoron itsenäisesti max. 2 h/kerta kentällä olevasta varauskansiosta.

Urheilukeskuksen beachvolley-kentälle voi varata vuoron itsenäisesti Jäähallin katoksessa olevasta varauskansiosta.