Puistot

Puistoyksikön tehtäviin kuuluvat julkisten viheralueiden suunnittelu, rakentaminen ja kunnossapito.
Viheralueiden hoitotöihin kuuluvat olennaisena osana puiden, pensaiden, kesäkukkien ja nurmikkoalueiden hoito, sekä julkiskalusteiden ja leikkivälineiden kunnossapito.

 

Martinpolun koirapuisto

Kuhmon koirapuisto sijaitsee Martinpolulla jäähallille vievän tien varrella.
Koirapuistoon voi tuoda koiran ulkoilemaan vapaasti hihnassa taluttamisen sijaan. Koiranomistajan vastuulla on valvoa koiransa ulkoilemista puistossa.
Koirapuistossa noudatetaan yleisiä koirapuistojen sääntöjä ja hyviä tapoja. Tarkemmat ohjeistukset on nähtävänä koirapuiston sisäänkäynnillä.

 

Pajakkasuvannon matonpesupaikka

Kuhmon taajamassa, Pajakkasuvannon venevalkaman ja terveysaseman välisellä alueella  on yleinen, maksuton ja tasokas matonpesupaikka. Pesupaikan varustukseen kuuluvat ruostumattomasta teräksestä valmistetut pesualtaat, kuivausmankeli ja kuivausorret. Pesuvesi nostetaan pumpulla järvestä ja pesuvedet johdetaan jätevedenpuhdistamolle puhdistettavaksi.

Matonpesupaikka on vapaasti käytettävissä klo 6.00-22.00 välisen ajan kesäkaudella keväisin siitä saakka, kun pumput asetetaan paikoilleen tulvan laskettua, syksyyn saakka, kunnes pumput nostetaan talvisäilöön ennen pakkasten tuloa.