Julkisivuseteli

Kuhmon kaupungin pääkatujen varrella olevien kiinteistöjen ilmettä voi nyt ehostaa uudella kaupungin myöntämällä avustuksella. Yrityksille myönnettävällä julkisivusetelillä kaupunki haluaa kannustaa keskustan pääkatujen varrella toimivia yrityksiä kohentamaan kiinteistöjen julkisivuja. 

Julkisivuseteliä voi hakea Kuhmon keskustan pääkatujen, Koulukatu ja Kainuuntie, varrella olevien liikekiinteistöjen julkisivua kohentaviin korjaus ja uudistamishankkeisiin. Julkisivuseteli tulee olla myönnetty ennen kuin toimenpide voidaan aloittaa. Julkisivuseteli on arvoltaan maksimissaan 2000 euroa, josta yrittäjän omavastuu on puolet ja toinen puoli on kaupungin avustusta.

Julkisivusetelillä rahoitetaan kiinteistön julkisivuun kohdistuvia toimenpiteitä; työtä, materiaalikustannuksia ja aineellisia investointeja. Julkisivuseteliä voidaan käyttää esimerkiksi rakennuksen ulkopuolisiin korjaustöihin ja maalauksiin, näyteikkunoiden teippauksiin ja niiden suunnitteluun sekä kyltteihin ja mainostauluihin sekä esteettömyyden edistämiseen kiinteistöjen ulkopuolella.

Kuhmon kaupungin budjetissa 2023 on hyväksytty 10 000 eur suuruinen määräraha julkisivuseteli kokeiluun vuodelle 2023.

Kun haluat hakea julkisivuseteliä, toimi näin:

  1. Tutustu julkisivuseteli ohjeisiin: Kuhmon julkisivuseteli ohjekirja(pdf), päivitetty 28.6.2023
  2. Selvitä toimenpiteen kustannukset
  3. Täytä hakemus – hakulomake
  4. Odota päätös
  5. Myönteisen päätöksen jälkeen toteuta hanke
  6. Kun työ on tehty ja maksettu, toimita lyhyt raportti, kuitit ja lasku (50% toteutuneista kustannuksista) kaupungille.