Nuoriso

Kuhmossa nuorisopalvelut on osa kasvun ja oppimisen palvelualuetta. Nuorisotyöhön Kuhmossa kuuluu nuorisotyö, työpajatoiminta ja etsivä nuorisotyö sekä kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävä nuorisotyö.

Nuorisotyötä Kuhmon nuorisopalveluissa tehdään tunteen palolla ja vahvalla ammattitaidolla. Jokainen nuori on meille tärkeä. Meillä on aikaa jokaiselle nuorelle. Nuori voi tulla juttelemaan elämään liittyvistä aiheista. Etsitään yhdessä iloa ja onnistumisten kokemuksia myös tekemisen kautta.

 

Tehdään yhdessä Nuorten Kuhmo

Nuorisopalveluihin voi ottaa yhteyttä nuorisoa koskevissa asioissa. Meidän kautta voi kysyä nuorten mielipidettä erilaisiin asioihin. Nuorisotyötä tehdään Kuhmossa yhdessä nuorten ja yhteistyötahojen kanssa. Lähdemme myös innolla ja mahdollisuuksiemme mukaan erilaisin projekteihin mm. tapahtumiin, matkojen, kilpailujen yms. järjestämiseen.

 

Harrastekortti ja Nuorisopassi

Harrastekortti ja Nuorisopassi kannustaa nuoria viettämään aktiivista vapaa-aikaa. Harrastetuet ovat tarkoitettu kuhmolaisille nuorille ja on henkilökohtaisia. Harrastekortti ja Nuorisopassi tuo nuorille tietoa Kuhmon vapaa-ajan mahdollisuuksista, tarjoaa veloituksettomia harrastuskokeiluja, pääsylippuja ja alennuksia erilaisiin palveluihin. Kuhmon kaupungin palveluiden lisäksi passi tarjoaa seurojen ja yhdistysten tapahtumista tietoa, yhdistysten ja yritysten ja tarjoamista eduista. Harrastekortti ja Nuorisopassi sovellus ovat maksuttomia.
Kuhmon harrastekortti on käytössä esikoulu -2lk. lapsille ja Nuorisopassi 3lk-17 vuotiaat lapset ja nuoret. Lue lisää.

 

Kaikukortilla kulttuuria

Kainuussa on käytössä Kaikukortti!   Kaikukortti toimii Kainuun kaikissa kunnissa yli kuntarajojen, ja se on voimassa vuoden kerrallaan. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuritapahtumiin ja kurssipaikkoja kansalaisopistoihin. Kortti on voimassa vuoden kerrallaan jonka jälkeen voimassa olo tulee käydä uusimassa. Jos olet 16–29-vuotias nuori, voit noutaa Kaikukortin etsivältä nuorisotyöntekijältä Silja Piiraiselta.

 

Nuorisojärjestöavustukset

Avustukset on haettavissa maaliskuussa. Myös nuorten omaa toimintaa avustetaan.

 

Tilavaraukset

Nuorisotila Yläkertaan voi hakea yksittäisiä tai vakivuoroja ryhmien käyttöön. Alle 18 -vuotiaiden vuorot ovat maksuttomia. Vuoron hakijan tulee olla 18-vuotias ja hänen tulee olla vuoron aikana paikalla. Varaus tulee tehdä kirjallisesti 3 vrk aiemmin. Hakemus tulee tehdä kirjallisesti käyttövuorohakemuksella.
Jatkuvat käyttövuorot tulee hakea nuorisopalveluvastaava Ritva Juntuselta (lähetä hakemus osoitteeseen ritva.e.juntunen@kuhmo.fi). Yksittäiset vuorot haetaan suoraan nuorisotilalta Teija Kyllöseltä. Sovi tilan käytännön järjestelyistä kuten avaimesta ja tilan tekniikasta suoraan nuorisotilan vastaavan kanssa.

 

Harjoittelu- ja työpaikat nuorisopalvelussa

Nuorisopalveluille otetaan vastaan peruskoulujen työelämään tutustujia ja alan opiskelijoita tutkintojen harjoittelu- ja näyttöjaksoille.
Tarjoamme nuorille kesätyöpaikkoja apuohjaajina järjestämillemme kesäleireille. Voit hakea paikkaa kaupungin kesätyöpaikkahaussa Kuntarekryn kautta keväällä.
Lisäksi palkkaamme vastuullisia tuntityöntekijöitä nuorisotalotoimintaan mahdollisuuksien mukaan. Ota yhteyttä nuorisopalveluvastaava Ritva Juntuseen.

Ankkuri-valmennukseen ja Starttivalmennus hakuun voit tutustua heidän sivuiltaan.

 

Nuorten työmahdollisuus

Haluatko työskennellä Kuhmossa. Tule tutustumaan yrityksiin, järjestöihin, kunnan toimialoihin ketkä tarjoaa kesä- ja sesonkityöpaikkoja nuorille Kuhmossa.

Kuhmon kaupunki saa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston myöntämää avustusta etsivään nuorisotyöhön, nuorten työpajatoimintaan, sekä kerho- ja leiritoiminnan järjestämiseen.