Nuoriso

Kuhmossa nuorisotyö on osa kasvun ja oppimisen sekä kaupunkiympäristön palveluja. Nuorisotyöhön Kuhmossa kuuluu perusnuorisotyö, työpajatoiminta, etsivä nuorisotyö sekä starttipaja.

Nuorisotyötä Kuhmon Nuorisopalveluissa tehdään tunteen palolla ja vahvalla ammattitaidolla. Jokainen nuori on meille tärkeä. Meillä on aikaa jokaiselle nuorelle. Nuori voi tulla juttelemaan elämään liittyvistä aiheista. Etsitään yhdessä iloa ja onnistumisten kokemuksia myös tekemisen kautta.

 

Tehdään yhdessä Nuorten Kuhmo

Nuorisopalveluihin voi ottaa yhteyttä nuorisoa koskevissa asioissa. Meidän kautta voi kysyä nuorten mielipidettä erilaisiin asioihin.
Lähdemme myös innolla ja mahdollisuuksiemme mukaan erilaisin projekteihin mm. tapahtumiin, matkojen, kilpailujen yms. järjestämiseen.

 

Kuhmon Harrastekortti

Harrastekortti kannustaa kuhmolaisia lapsia ja nuoria osallistumaan harrastuksiin. Harrastekortti on tarkoitettu 6-18 vuotiaille nuorille ja kortti on henkilökohtainen. Harrastekortti on maksuton ja voit käyttää kaikki kortissa ilmoitetut etuudet. Osassa toiminnoista on vaadittavia ikä- ja taitotasoja. Kortti tulee olla mukana mennessä toimintoihin. Harrastekortti valmistellaan kevään aikana ja kortit tulee jakoon syksyllä.

 

Kaikukortilla kulttuuria

Kainuussa on käytössä Kaikukortti!   Kaikukortti toimii Kainuun kaikissa kunnissa yli kuntarajojen, ja se on voimassa vuoden kerrallaan. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuritapahtumiin ja kurssipaikkoja kansalaisopistoihin. Jos olet 16-29 vuotias nuori, voit noutaa Kaikukortin etsivältä nuorisotyöntekijältä Silja Piiraiselta.

 

Nuorisojärjestöavustukset

Avustukset on haettavissa maaliskuussa. Myös nuorten omaa toimintaa avustetaan.

 

Tilavaraukset

Nuorisotila Yläkertaan voi hakea yksittäisiä tai vakivuoroja ryhmien käyttöön. Alle 18 -vuotiaiden vuorot ovat maksuttomia. Vuoron hakijan tulee olla 18-vuotias ja hänen tulee olla vuoron aikana paikalla. Varaus tulee tehdä kirjallisesti 3 vrk aiemmin. Hakemus tulee tehdä kirjallisesti käyttövuorohakemuksella.
Jatkuvat käyttövuorot tulee hakea vs.vapaa-aikatoimenjohtaja (nuorisopalvelut) Ritva Juntuselta (lähetä hakemus osoitteeseen ritva.e.juntunen@kuhmo.fi). Yksittäiset vuorot haetaan suoraan nuorisotilalta Teija Kyllöseltä. Sovi tilan käytännön järjestelyistä kuten avaimesta ja tilan tekniikasta suoraan nuorisotilan vastaavan kanssa.

 

Harjoittelu- ja työpaikat

Nuorisopalveluille otetaan vastaan peruskoulujen työelämään tutustujia ja alan opiskelijoita tutkintojen harjoittelu- ja näyttöjaksoille.
Tarjoamme nuorille kesätyöpaikkoja apuohjaajina järjestämillemme kesäleireille. Voit hakea paikkaa kaupungin kesätyöpaikkahaussa Kuntarekryn kautta keväällä.
Lisäksi palkkaamme vastuullisia tuntityöntekijöitä nuorisotalotoimintaan mahdollisuuksien mukaan. Ota yhteyttä vs. vapaa-aikatoiminjohtaja (nuorisopalvelut) Ritva Juntuseen.

Ankkuri-valmennukseen ja Starttivalmennus hakuun voit tutustua heidän sivuiltaan.

 

Rekrymessut 2019

Haluatko työskennellä tai opiskella Kuhmossa. Tule  Rekrymessuille 1.11.19. klo 12.30-14.00 Lukion saliin. Tapahtumassa on mukana kuhmolaisia yrityksiä, oppilaitoksia ja kesätyöpaikkojen tarjoajat. Tule tutustumaan kesä- ja sesonkityöpaikkoihin sekä opiskelumahdollisuuksiin Kuhmossa.