Palvelut

Kirjasto tarjoaa lainattavaksi kirjoja, lehtiä, dvd- ja cd-levyjä, konsoli- ja lautapelejä, kielikursseja, äänikirjoja, e-aineistoja. Lainaaminen, neuvonta ja varaaminen (omasta kokoelmasta) ovat maksuttomia palveluja.

Kirjastokortin saa esittämällä henkilöllisyystodistuksen, alaikäisiltä vaaditaan huoltajan suostumus. Kirjastokortti käy myös Kainuun muissa kimppakirjastoissa (Kajaani, Suomussalmi, Hyrynsalmi, Ristijärvi, Paltamo ja Puolanka). Kirjaston käyttösäännöt ja maksut ovat luettavissa Kirjaston käyttäjälle -sivulla.

Kirjastossa on lasten- ja nuortenosasto, aikuisten lainausosasto, kotiseutu- ja musiikkiosasto ja lehtilukusali.  Lisäksi pitäjää kiertää yksi kirjastoauto.

Kirjastossa on myynnissä joitakin Kuhmo-aiheisia kirjoja (mm. Wilmi: Kuhmon historia,  Salo: Savottalaisten ja uittomiesten Kuhmo, kylähistoriikkeja) ja kortteja. Poistokirjoja on myynnissä myös.

Kirjastossa on omien kirjojen kierrätyspiste. Pisteeseen voi tuoda (tai ottaa) kirjoja ja aikakauslehtiä. Mainoksia, kirjastojen poistokirjoja ja huonokuntoisia kirjoja ei pisteeseen saa tuoda.