Hävikkiviikko: vinkit oman kotitaloutesi ruokahävikin vähentämiseen & hävikkiruuan hyödyntäminen Kuhmossa

Lyhyesti hävikkiviikosta Hävikkiviikko haluaa nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Voit käydä lukemassa aiemman postauksen Hävikkiviikosta täältä. Ruokahävikki on alun perin syömäkelpoista roskiin päätynyttä ruokaa, jonka synty olisi voitu…

Kainuun soten tiedote puhelinpalveluihin liittyen

Telia suorittaa päivitystyötä Kainuun soten puhelinjärjestelmiin maanantaita vasten yöllä 20.9 klo 01 – 03, jonka aikana päivystysapu 116 117  -palvelu ei ole käytettävissä. Tarpeen vaatiessa tulee soittaa uudestaan tai hätätapauksessa ottaa yhteyttä hätäkeskukseen numeroon 112.

Koronatilanne Kainuussa

Keskiviikkona 15.9. Kainuussa todettiin viisi koronatartuntaa, joista määrättiin 50 uutta karanteenia. Tartunnoista kolme on Kajaanista, yksi Sotkamosta ja yksi Kuhmosta. Yksi tartunnoista on aiemmin karanteenissa olleella henkilöllä. Torstaina 16.9. Kainuussa todettiin vain kaksi uutta koronatartuntaa, joista määrättiin kuusi henkilöä karanteenia. Tartunnat ovat Kajaanista ja Sotkamosta. Viruksen ilmaantuvuus on nyt 81,9 / 100 000 asukasta / 14 vrk.

Myytäviä rantatontteja Kuhmon Karhunniemessä

Kuhmon Karhunniemessä noin 11 kilometrin päässä keskustasta on myytävänä neljä omakotitonttia, jotka ovat osayleiskaavan mukaisia vakituisen asumisen tontteja. https://www.kuhmo.fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen-ja-tontit/vapaat-tontit/karhuniemen-rantatontit/ https://www.kuhmo.fi/wp-content/uploads/2021/09/Karhuniemen-tonttien-esite.pdf

Tuupalan puukoulun rakennusvideo julkaistu

Tuupalan puukoulun rakennusvaiheita kuvaava video koostuu pääosin rakennusaikaisen työmaakameran materiaalista. Lisäksi se sisältää still-kuvia Kuhmon kaupungin, Kainuu Arctic Lakeland, Komulainen Hilkka, Kyllönen Juhani ja Huusko Martti kuva-arkistoista.

Hävikkiviikkoa vietetään 13. – 19.9.2021!

Hävikkiviikko haluaa nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Osallistuminen Hävikkiviikkoon on hyvä tapa aloittaa tekemään parempia valintoja osana omaa arkea. Jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa ruokahävikin vähenemiseen, ja pienetkin teot ovat tärkeitä!

Koronan testaus- ja jäljityskäytännöt päivitetään

Kansallisen testaus- ja jäljitysstrategian mukaan painopiste pandemian seurannassa ja torjunnassa muuttuu rokotusohjelman vaikuttavuuden arviointiin ja tartuntojen ehkäisemiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että rokotuskattavuuden nostaminen on merkittävin tekijä yhteiskunnan avautumisen ja normalisoitumisen kannalta.

Uusia tartuntoja Kainuussa maanantaina

Maanantaina Kainuussa todettiin kuusi koronatartuntaa, joista määrättiin 15 uutta karanteenia. Tartunnoista kaksi on Kajaanissa ja kaksi Kuhmossa jo aiemmin karanteeniin määrätyillä henkilöillä.