Loiste Sähköverkko varautuu uuteen suurhäiriöön

MEDIATIEDOTE 22.1.2018
Loiste Sähköverkko Oy

Kuuran paino rikkoo rakenteita
Loiste Sähköverkko varautuu uuteen suurhäiriöön

Loiste Sähköverkon haasteet luonnonvoimien edessä jatkuvat. Eniten vikoja aiheuttaa nyt nopeasti muodostuva kuura, joka rikkoo pylväsrakenteita. Loppuviikoksi sään ennustetaan lämpenevän ja lumisateiden muuttuvan märäksi, jolloin viat lisääntyvät. Asiakkaiden on syytä varautua pitkiin sähkökatkoihin viikon puolivälistä alkaen erityisesti Ylä-Kainuussa. Tilanteeseen varaudutaan kaikin mahdollisin lisävoimin ympärivuorokautisesti.

Kuhmon kaupungin oma ympäristö- ja työllisyysprojekti 2018

Vuonna 2018 työllisyydenhoidon palvelualueella toteutetaan 10 kuukauden pituinen Kuhmon kaupungin oma ympäristö- ja työllisyysprojekti. Projekti sijoittuu Kantolan teollisuusalueelle Tahko-halliin ja sen pihalle, projektissa jatketaan pitkään työttömänä olleiden henkilöiden aktivointia vuosina 2015-2018 toimineen Kuhmon Green Care-hankkeen luoman green care-toimintamallin pohjalta. Projektiin palkataan sen keston ajaksi ryhmänohjaaja joka ohjaa projektiin työllistyviä henkilöitä.

Ennakkoäänestys kirjastossa 17.-23.1.

Kirjasto on presidentinvaalin ennakkoäänestyspaikkana. Aukioloajat arkisin klo 10-19, la ja su 10-15. Kirjastoauto toimii vaalibussina. Kirjastopalvelut ovat myös käytettävissä vaalien aikana.  

Kuhmon Kaupungin TIEDOTE / 8.1.2018 sähkökatkokset

Kuhmon Kaupungin TIEDOTE / 8.1.2018 Tykkylumen aiheuttamat sähkönjakeluongelmat ovat Kuhmossa ohi. Pelastustoimi on purkanut vaaratiedotteen ja luopui yleisjohtovastuusta tänään klo:14.15. Myös kaupunki on näin ollen palannut normaaliin perusvalmiuteen. Kaupungin toimesta tutkitaan tykkylumitilanne taajamassa palvelukiinteistöjen sekä haja-asutusalueella kyläkoulujen ympäristöissä ja tehdään…

Ohjeita varautumiseen sähkökatkojen varalta

Kainuun kunnat, Kainuun pelastuslaitos ja Loiste Oy pitivät tänään tilannepalaverin koskien sähkönjakelussa olevia häiriöitä ja loppuviikon tulevaa sääennustetta. Tykkylumitilanne jatkuu Kainuussa ainakin viikonlopulle ja voi pahentua perjantain ja lauantain aikana. Tämän vuoksi Kuhmon kaupunki kannustaa asukkaita ja kyläyhdistyksiä omatoimisesti varautumaan…

Uuden vuoden aaton puhe Kuhmo-talon katolla 31.12.2017/ viimeistä kertaa Eila Valtanen, Kuhmon kaupunki

Kiitollisia ajatuksia paikkaseksikkyyttä makustellessa

Hyvät kuhmolaiset ja arvoisat vieraat, nykyiset ja entiset kuhmolaiset, muualta muuttaneet ja muualle muuttaneet, Arvoisat naiset ja herrat, Ladies and gentlemen, Meine Damen und Herren, Mina damer och herrar, Daragii dami i gazpaza, Ja nuorten ystävieni toivomuksesta sanon kuten aina: kansalaiset, medborgare. Pitää sanoa viikon Ylen uutisoinnin takia ilmaisun svetisismistä huolimatta: arvoisat paikkaseksikkään korven rakastajat! Kiitoksia, kiitoksia

Kuhmon Talven juhlavuosi

Muualla valitettavan kulttuurityhjiön synnyttävä vuodenvaihde on Kuhmossa jälleen monipuolisten kulttuuritapahtumien juhlaa. Nyt jo kymmenettä kertaa järjestettävä Kuhmon Talvi tuo 1.−7.1.2018 valoa ja elämää kaamoksen keskelle.

Monipuolinen ohjelma ulottuu kuvataiteista musiikkiin ja tanssiin, tyylit vaihtelevat kansanperinteestä nykytaiteeseen ja klassismiin. Kuhmon aktiivisten kulttuuritoimijoiden yhdistäessä voimansa saadaan jälleen kerran kokoon kattava, kiinnostava kulttuurijuhla.