Hybridivaikuttaminen kiusaa arkeamme ja kuormittaa viranomaisia

Itärajan tilanne on puhututtanut kuntalaisia ja sen näimme Kuhmon tiistai-illan keskustelutilaisuudessa. Itärajan tilanne on viranomaisten hallinnassa erinomaisesti mutta valppautta tarvitaan myös meidän jokapäiväisessä arjessamme.

Blogi – Mooses Mentulalle Kuhmo ”on aina tärkeä paikka”

Kainuun kirjamessut järjestetään jälleen Kuhmossa 18.–19.11. Sunnuntain ensimmäinen esiintyjä on entinen kuhmolainen Mooses Mentula, joka julkaisi syyskuussa uuden romaaninsa ”Toiviokoski” (Wsoy). Kirjavinkkiblogin haastattelussa Mentula kertoi uudesta kirjastaan sekä suhteestaan Kuhmoon ja kirjastoon.

Kuhmon kaupunki seuraa itärajan tilannetta

Hallitus päätti tänään 16.11. sulkea itärajan rajanylityspaikkoja tulevan lauantain vastaisena yönä. Suljettavat rajanylityspaikat ovat Imatran, Niiralan, Nuijamaan ja Vaalimaan raja-asemat. Turvapaikanhaku keskitetään Sallan ja Vartiuksen raja-asemille. Päätökset ovat voimassa toistaiseksi kolme kuukautta. Kuhmon kaupunki seuraa tilannetta ajantasaisesti.

Suomen erämaat- luento

Sotkamon kansalaisopiston järjestämä Suomen erämaat-luento pidetään 21.11. klo 18-19.30 Kuhmon kirjastolla.

Kuusenkuiskeen vuoropäiväkodin kuntotutkimuksista ja korjauksista

Kuusenkuiskeen vuoropäiväkodin työntekijät olivat kokeneet sisäilmaan liitettävää oireilua ja asiaa ryhdyttiin tutkimaan. Vuonna 2019 tehtyjen osittaisten kuntotutkimusten perusteella päädyttiin vuoden 2019 aikana korjaamaan ulko- ja väliseinärakenteiden alaosia rakennuksen toisessa päädyssä (ryhmä Käpälien pääty). Tehtyjen korjausten jälkeen oireilua koettiin edelleen, minkä…

Kuhmon liikuntapaikkakyselyn kooste valmistui

Kuhmon kaupunki on aloittanut Liikuntasuunnitelman laatimisen kartoittamalla kuntalaisten mielipiteitä ja toiveita liikuntapaikkoihin liittyen. Liikuntasuunnitelma tulee olemaan laaja asiakirja, jossa kuvataan kaupungin nykyhetken tilannetta sekä asetetaan kehittämistavoitteita tuleville vuosille. Liikuntapaikat ovat yksi suunnitelman osa-alue.

Kuhmolaiset arvostavat kaikille avoimia ja yhteisöllisiä liikuntaympäristöjä, kuten lähi- ja luontoliikunta-alueita, merkityksellisimpinä liikuntapaikkoina. Eniten kritiikki kohdistuu avoimessa kyselyssä kuntosaleihin ja uimahalliin, urheiluseurojen osalta sisäliikuntatiloihin.

Kuhmolle oma villapaita

Äänestä Kuhmon omaa villapaitaa. Villapaitaa voit äänestää 30.11. saakka.
Kaikkien äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan yhden villapaidan langat Villa Vanamosta.

Puuarkkitehtuuriprojekti Kuhmossa

Aalto-yliopiston puuarkkitehtuuriin erikoistuvat opiskelijat toteuttavat joka vuosi Wood Program -projektin, jossa ideoidaan, suunnitellaan, valmistellaan ja pystytetään näyttävä puurakenne. Yhteistyökumppanina Wood Program -opintokokonaisuudessa vuonna 2023 - 2024 on Kuhmon kaupunki ja kohteena Kuhmon torille tuleva torilava/tapahtumakatos.