Hygieniapassikoulutusta nuorille

Kaupunginhallitus päätti 26.2.2019 § 42 Nuorisovaltuuston aloitteesta, että kuhmolaisille nuorille järjestetään hygieniapassikoulutus kokeiluluonteisesti vuonna 2019. Kurssi järjestetään viidelletoista 8 lk. - 20-vuotiaalle nuorelle.

Kuhmon Työpajalla vaihtuu nimi

Kuhmon Työpajan uusi nimi on Ankkuri –valmennus.
- Nimen muutos tehtiin, koska toiminnalle halutaan antaa kuvaavampi nimi – valmennus. Työpajojen tehtävänä on valmentaa alle 29-vuotiaita nuoria mm. urasuunnitteluun, työelämään, koulutukseen ja työntekemiseen, kertoo vs. vapaa-aikatoimenjohtaja Ritva Juntunen.

Kuhmossa selvitetään mahdollisuutta yhteismetsän perustamiseen

Kuhmon kaupunki on päättänyt selvittää, olisiko mahdollista perustaa uusi yhteismetsä yhdessä kaupungin ja yksityisten metsänomistajien kanssa. Selvitys toteutetaan yhdessä kaupungin ja yksityisten metsänomistajien kanssa. Liittymismahdollisuutta tarjotaan kaikille alueen metsänomistajille, mutta erityisesti kuolinpesien ja muualla asuvien kannattaa huomioida asia. Selvitykseen liittyvä kirje on postitettu kaikille Kuhmossa yli 7 hehtaaria metsää omistaville.

Kuhmon kaupunki tiedottaa norovirustilanteesta

Kuhmon kaupunki tiedottaa Kuhmon kaupunki on jatkanut tehostettua siivousta hoivakoti Honkalinnassa niissä asukkaiden kodeissa, joissa norovirusta on todettu. Uudella puolella norovirusta ei tällä hetkellä ole lainkaan ja vanhalla puolella on noin 5 tapausta. Muissa paikoissa siivous kloorilla on lopetettu.  …

Tieliikennekuolemista ja -onnettomuuksista tilastotietoa

Kainuun tieliikennekuolemien määrä oli vuonna 2017 edellisen vuoden tasolla. Valtakunnallisesti tieliikennekuolemien määrä sen sijaan oli historiallisen alhainen. Ennakkotietojen mukaan vuonna 2017 Kainuussa loukkaantui 86 henkilöä. Viime vuosina on erikseen tilastoitu myös vakavasti loukkaantuneet.

Suurten hallien kattojen lumitilanteen tarkkailu tarpeen koko maassa

Suurten hallien kattorakenteita on syytä tarkkailla, koska niissä piilevät rakennevirheet alkavat tyypillisesti ilmetä maaston lumikuorman kasvaessa 80–100 kg/m2:n tuntumaan. Lumikuorma on nyt Itä- ja Pohjois-Suomessa pääosin 60–100 kg/m2, Länsi-Suomessa 30–60 kg/m2. Riskialtteimpia ja tarkkailua vaativia ovat laajarunkoisten rakennusten pitkän jännevälin…

Kuhmon kaupunki tiedottaa koskien norovirusta 

Kuhmon kaupungin Tuupalan tuotantokeittiö sai ilmoituksen maanantaina 28.1, että hoitokoti Honkalinnassa ja terveyskeskussairaalan osastolla oli todettu mahdollisesti asukkaissa ja potilaissa norovirusta. Asia vahvistettiin norovirukseksi keskiviikkona 30.1. Molemmissa yksiköissä aloitettiin välittömästi tehostettu siivous hygieniahoitajalta saadun ohjeistuksen mukaisesti. Tehostettu siivous jatkuu yhä.…

Tiedote talviliikuntapaikkojen kunnostuksesta keväällä 2019

Kuhmossa talvi on parhaimmillaan ja talviliikuntaa harrastaville sekä ulkoilijoille lisätään kaupungin liikuntatoimen puolesta olosuhteita. Hiihdon lisäksi mahdollistetaan kävely, koiravaljakkohiihto ja maastopyöräily määrättyjen latu-urien yhteyteen. Lisäksi luistelumahdollisuuksia laajennetaan.