Kainuun koronatilanne jatkuu vaikeana

Kainuun koronatilanne jatkuu edelleen vaikeana. Tartuntamäärän kasvu edelliseen viikkoon verrattuna on kaksinkertaistunut, noin tuhanteen tapaukseen viikossa eli päivittäin tartuntoja on 140 – 150,

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on antanut Kainuuseen uusia määräyksiä tartuntariskin vähentämiseksi. Kuhmon kaupungin varautumisen johtoryhmä käsittelee kokouksessaan TtL 58d § huomenna ja tiedottaa mahdollisista toimenpiteistä torstain aikana.

Tartunnan jäljitys ruuhkautunut – asiakkaita pyydetään päivittämään yhteystietonsa

Tartunnanjäljityksen kontaktoinneissa on noin viiden vuorokauden viive. Koronatilanteen ennustetaan edelleen huonontuvan myös Kainuussa.

Kainuun sote pyytää asiakkaita päivittämään terveyspalveluiden yhteystietonsa Omasote-verkkopalvelun kautta (-> terveyspalveluiden ajanvarauksen omat tiedot) ja sallimalla yhteydenoton myös tekstiviestitse. Yhteystiedot voi päivittää myös asioinnin yhteydessä esim. terveysasemalla.

Kainuun sote tehostettuun valmiuteen – Kuhmon kaupungin ryhmätoiminta tauolla kuun loppuun saakka

Kaupungin järjestämä terveysliikunnan ryhmätoiminta sekä taiteen perusopetuksen aikuisten lähiopetus ovat tauolla tammikuun 31. päivä saakka, tiedottaa Kuhmon kaupungin varautumisen johtoryhmä. Musiikkiopisto ohjeistaa opiskelijoitaan toiminnoistaan. Sotkamon kansalaisopisto tiedottaa, että kansalaisopiston aikuisten kurssit ovat tauolla niin ikään tammikuun viimeiseen päivään saakka. Osa kursseista muutetaan etäkursseiksi ja niistä Kansalaisopisto tiedottaa erikseen.

Lasten ja nuorten opetus ja kurssit, sekä verkkokurssit kokoontuvat normaalisti.

Kainuun sote suosittelee kunnille ja muille toimijoille myös aikuisten ohjatun ryhmätoimintojen siirtymistä mahdollisuuksien mukaan etätoteutukseen. Tartuntatautilain mukaisesti tulee huolehtia riittävien etäisyyksien, osallistujien ohjeistuksen ja käsihygienian toteutumisesta. Kuhmon kaupunki järjestää puhdistusaineet liikuntatiloihin, mutta puhdistusvälineistöä ei ole ollut jatkuvasti saatavilla toistuvan ilkivallan vuoksi.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan jatkossa kaikille, myös koululaisille 1. vuosiluokalta alkaen.

Kuhmon kaupunki tiedottaa erikseen omia työntekijöitään henkilöstöohjeista.

Latu-uria käytössä koiravaljakkohiihtäjille

Latu-urat kestävät jo hyvin koiravaljakkohiihtäjiä. Koirien kanssa lenkkeily hiihtäen on sallittu Tulijärven reitin takalenkillä ns. Kivivaaran lenkillä. Samoin Unskin uralla tiistaisin ja torstaisin klo 18:00-22:00. Myös järviladuilla hiihtäminen on koiran kanssa sallittu. Tällä hetkellä on huomioitava, että järvet ovat paikoittain…

Koronatartuntojen määrä kasvaa edelleen – Kansalaisten vastuullisuutta tarvitaan

Uusia koronatartuntoja todettiin Kainuussa keskiviikkona 163. Alkuviikon aikana positiivisia tuloksia on nyt tullut tietoon 450. Todellinen tartuntamäärä on oletettavasti tätä suurempi sekä testiviiveen että kotitestien lisääntyessä.

Tartuntariski on kohonnut koko maassa, joten altistumisen mahdollisuus on hyvin yleinen. Kainuussa on voimassa sekä kokoontumisia että ravintoloita koskevia rajoituksia. Lisäksi kaikkia lähikontakteja kehotetaan vähentämään sekä olemaan järjestämättä myöskään yksityistilaisuuksia.

Eroryhmä miehille ja naisille

Kainuun kriisikeskuksen eroryhmä miehille ja naisille Kainuun kriisikeskuksella alkaa kun ryhmä täyttyy.

Kuhmossa tartuntoja – huoltajille pyyntö seurata aktiivisesti Wilmaa

Useissa kainuulaisissa kouluissa ja myös Kuhmossa on todettu koronatartuntoja viime päivinä. Erillisiä tiedotustilaisuuksia koululaisten vanhemmille koronatartunnoista ei järjestetä. Koulut tiedottavat ohjeistuksesta Wilma-viesteillä.

Kuhmon varautumisen johtoryhmä kehottaa huoltajia seuraamaan Wilmaa nyt erityisen aktiivisesti.