Puolangalla elokuvatuotannossa todettu koronatartunta on alustavasti tunnistettu viruksen brittivariantiksi

Puolangalla ja Hyrynsalmella elokuvatuotantoa tekevässä kuvausryhmässä eilen todettu koronatartunta on alustavien laboratoriotulosten mukaan viruksen ns. brittivariantti. Positiivinen testitulos löydettiin ulkomaiselta henkilöltä maahantulotestien yhteydessä.

Tartunnanjäljityksen perusteella tällä hetkellä kymmenen henkilöä kuvausryhmästä on asetettu karanteeniin. Virusmuunnoksen takia karanteeniajat ovat vähintään 14 vrk. Kuvausryhmä on toiminut alkuviikon aikana mm. Ukkohallan ja Paljakan alueella ja kuvauksia on tehty myös Puolangan keskustassa. Kuvauksia jatketaan tilanteen sallimissa rajoissa ja kuvausryhmät toimivat ja majoittuvat ”omissa kuplissaan”, joten altistumisriski ulkopuolisiin on minimoitu.

Kirjastossa remontti – pahoittelemme melua!

Kirjastossa tehdään kevään aikana remonttia. Remontissa kirjastoon rakennetaan lukiolle tiloja. Salin puolella on jo musiikkiosastoa pienennetty (osasta on tehty lukion luokkatila). Kokoustila laajenee ja siihen tulee myös lukion luokka. Luokkatilaa voidaan myöhemmin käyttää yleisenä kokoustilana. Kevään aikana tullaan käytävällä oleva…

Kuhmon puinen sote-asema- Kestävää sote-rakentamista Kainuusta -hankkeen projektipäällikkö on aloittanut

Kuhmon puinen sote-asema- Kestävää sote-rakentamista Kainuusta -hankkeen projektipäällikkö on aloittanut kuhmolaislähtöinen Sirpa Huttunen.

Kuhmon kaupunki on käynnistänyt projektin, jossa luodaan hankintamalli Kuhmolaisen ja Kainuulaisen osaamisen hyödyntämiseksi. Hankkeen tarkoituksena on koota Kuhmon ja mm. Sotkamon ja Suomussalmen yrityksistä verkosto, joiden tuotteita ja osaamista hyödyntäen rakennetaan Kuhmoon uusi nykyaikainen sote-asema.

Kuntalaisille tarjolla tukea liikunnan harrastamiseen

Kainuun siirryttyä koronan kiihtymisvaiheeseen terveysliikuntaryhmien toiminta keskeytetään. Liikuntaharrastuksia on kuitenkin hyvä jatkaa omatoimisesti peruskunnon ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Muuttuneessa tilanteessa terveysliikunnanohjaaja Jussi Heikkinen tarjoaa kuntalaisille tukea omatoimisen liikunnan harrastamiseen.

Elinvoimaa matkailusta – Kuhmo Suomussalmi –hankkeelle rahoituspäätös

Elinvoimaa matkailusta – Kuhmo Suomussalmi –hanke on saanut myönteisen rahoituspäätöksen Kainuun liitolta. Hanke on valmisteltu yhteistyössä Kuhmon ja Suomussalmen alueen toimijoiden kanssa. Hanke integroituu muihin jo toteutettuihin tai meneillään oleviin hankkeisiin. Hanke on kestoltaan 2,5 vuotta ja päättyy 30.06.2023.

Kuhmon Kamarimusiikissa soi Beethoven

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään vuoden tauon jälkeen taas ensi kesänä. Luvassa on kahden viikon aikana 55 konserttia, joissa kuullaan kymmeniä koti- ja ulkomaisia huippumuusikoita. Teemana on Beethoven, jonka 250-vuotisjuhlat jäivät viime vuonna koronaepidemian varjoon. Kamarimusiikki soi Kuhmossa 11.–24. heinäkuuta.

Kuhmon puinen sote-asema – Kestävää sote-rakentamista Kainuusta  -hankkeen projektipäällikkönä on aloittanut kuhmolaislähtöinen Sirpa Huttunen

Kuhmon kaupunki on käynnistänyt projektin, jossa luodaan hankintamalli kuhmolaisen ja kainuulaisen osaamisen hyödyntämiseksi. Hankkeen tarkoituksena on koota Kuhmon ja mm. Sotkamon ja Suomussalmen yrityksistä verkosto, joiden tuotteita ja osaamista hyödyntäen rakennetaan Kuhmoon uusi nykyaikainen sote-asema. 

Hanke on saanut avustusta Ympäristöministeriöltä ja tarkoitus on, että hankkeen tuloksia voidaan hyödyntää valtakunnallisesti tulevissa suomalaisissa sote-alan rakentamishankkeissa.