Etsivä nuorisotyö

Etsivän nuorisotyö tavoittelee kuhmolaisia 16–29 -vuotiaita tukea tarvitsevia nuoria, auttaa heitä itse tai ohjaa nuoren hänen tarvitsemansa tuen ja palvelun piiriin, mikä edistää hänen kasvuaan ja kehitystään sekä sijoittumista koulutukseen ja työmarkkinoille.

Tarkoituksena on tavoittaa tuen tarpeessa olevat nuoret ja ohjata heidät sellaisten palveluiden ja tuen piiriin, jolla edistetään heidän kasvuaan ja itsenäistymistään sekä pääsyä koulutukseen tai työmarkkinoille.

.

Miten nuori pääsee etsivän asiakkaaksi

Uusi valtakunnallinen yhteydenottojärjestelmä etsivään nuorisotyöhön on avattu. Etsivään nuorisotyöhön voi jatkossa olla yhteydessä yhteysetsivaan.fi sivun kautta. Yhteydenottopyynnön jättäminen on helppoa ja turvallista se tehdään vahvan tunnistautumisen avulla, esim. verkkopankkitunnuksilla.

Yhteydenottopyynnön voi jättää nuori itse (16- 29 -vuotias), viranomainen tai nuoren kanssa toimiva.

Etsivän nuorisotyöntekijän tavoitat myös puhelimitse, viestillä, somen tai sähköpostin kautta.

Etsivää nuorisotyötä tehdään ensisijaisesti perustuen nuoren itsensä antamiin tietoihin ja hänen omaan arvioonsa tuen tarpeesta.

Etsivän palvelupolku kuvitettuna

 

Chat -toiminta

Keskiviikkoisin klo 13-15, etsivän tavoittaa Kainuu Chatin kautta.

Voit tulla juttelemaan nimettömästi asioista, jotka painaa mieltäsi tai tarvitset juttu kaveria. Tule juttelemaan!

 

Kaikukortilla kulttuuria

Kainuussa on käytössä Kaikukortti!   Kaikukortti toimii Kainuun kaikissa kunnissa yli kuntarajojen, ja se on voimassa vuoden kerrallaan. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuritapahtumiin ja kurssipaikkoja kansalaisopistoihin. Kortti on voimassa vuoden kerrallaan jonka jälkeen voimassa olo tulee käydä uusimassa. Jos olet 16–29-vuotias nuori, voit noutaa Kaikukortin etsivältä nuorisotyöntekijältä.

Etsivää nuorisotyötä on Kuhmossa tehty 1.10.2012 alkaen.