Kerhot ja toiminta

Pidämme varhaisnuorille ja nuorille iltapäiväkerhoja, avointoiminta, nuorisokahvilaa, teemailtoja ja koululuokille yhteistoimintaa.

Koulun lomien aikana kerhotoiminnat ovat tauolla.

.

Iltapäiväkerhot

Iltapäiväkerhot pidetään koulupäivän jälkeen syys- ja kevätkaudella Nuorisotila yläkerrassa. Kerhoon voi osallistua haluamalleen kerralle ja sisältöön pääsevät kerholaiset vaikuttamaan. Kerhosääntöihin tutustutamme kerholaisen kerhoon tullessa. Olemme tarvittaessa yhteydessä huoltajiin kerhopäivien kulusta. Keräämme lapsilta yhteystiedot ja muistutamme lapsia, että huoltajien tulee aina tietää, jos lapset tulevat kerhoon voimme soittaa myös kerhosta. Kaikki kerhomme ovat maksuttomia. 

Nuorisotila Yläkerran kuukausikalenterista kannattaa seurata toimintojen viikoittaiset ajat, koska ajat saattavat vaihdella. Aukiolokalenteri löytyy Yläkerran somekanavilta ja ilmoitustauluilta. Poikkeusajat ilmoitamme tilan ikkunassa ja somessa.

Pelikerho ja Kaikki pelaa -toiminta on kesä tauolla. Seuraa somesta tilan aukioloajat.

Pelikerho

tiistai ja torstai
klo 13.00-15.00

Alakoululaisten Pelikerhossa:
– Pelata tilan lauta-, pöytä-, kortti- ja Playstation pelejä
– Touhutaan ja askarrellaan
– Voi tehdä läksyt
– Syödä oman välipalan, lämmittää mikrossa tai käyttää hellaa
– Oleillaan, kuunnella musiikkia tai voi lukea sarjakuvia
– Torstaisin vuoro viikoin leivomme tai askartelemme.

 

Kaikki pelaa

Torstai
klo 15.00-16.00

Tila on avoinna ala- ja yläkoululaisille.
Läksyjä ja omaa välipalaa voi nauttia.
Pelaamme ja kysymme pelikaveriksi avoimesti kaikkia paikalla olijoita.

 

Perjantai pöhinät

Perjantai
klo 13.00-15.00 tai 16.00-18.00
(seuraa kalenterista päivät)

Tila on avoinna alakoululaisille.
Tehdään yhdessä ryhmäjuttuja, pelataan, hupsutellaan toiveiden mukaan.

 

Olohuone (avointoiminta)

Maanantai
16.00-19.00
Tiistai ja torstai
klo 16.00-19.00
Perjantai
klo 15.00-19.00/20.00
Poikkeusajat ilmoitetaan nuorisotila Yläkerran kalenterissa somessa: Instagram ja Facebook

7 -luokkalasille ja sitä vanhemmille nuorille Olohuone on avoinna vapaaseen oleskeluun. Voit tulla yskin tai kaverin kanssa. Voit pyytää ketä tahansa pelaamaan kanssasi. Keittää kahvia, kuunnella musiikkia, tehdä läksyjä esim. ryhmätyöt, innostua ja olla oma itsesi. Yökahvila iltoina perjantaisin ja Kuhmon nuorisovaltuuston kokoustaessa keskiviikkoisin ei ole Olohuonetta. Seuraa kuukausikalenteria somesta.

 

Yökahvilat

Perjantaisin klo 19.00-23.00
pe 23.2., 25.3., 12.4. ja 3.5.
Kerran kuukaudessa Nuorisotila Yläkerrassa vietetään perjantai iltana nuorten yökahvilaa. Yökahvila on myöhäisiltaan sijoittuva nuorten olohuone jossa kahvin ja teen lisäksi on tarjolla oleskulua ja ohjelmaa. Yökahvilassa soi aina musiikki ja tilan pelit ovat käytössä. Yökahvila on 7 -luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille tarkoitettu avointa toimintaa. Yökahvila on myös päihteetön. Mukana toiminnassa on mukana myös Kuhmon seurakunnan nuorisotyö. Yökahvila illoista ilmoitamme tilan ikkunassa, ilmoitustauluilla ja sosiaalissa mediassa.

 

Teemaillat

Teemailtoja nuorisoaiheiden ympärille järjestetään yhteistyössä nuorisoryhmien ja toimijoiden kanssa. Otamme mielellään vastaan nuorten ideoita ja otamme nuoret myös mukaan teemaillan suunnitteluun ja toteutukseen. Pistä viestiä tai soita niin järjestetään yhdessä nuorille erilaisia teemailtoja.

 

Koululuokka vierailut

  • Koululuokat voivat tulla Yläkerralle koulupäivän aikana pelailemaan. Luokat voivat varata tilalle oman vuoron tai tulla pitämään yllä iloista luokkahenkeä kanssamme, mukaan voitte kutsua myös koulunne kuraattorin. Perukan koulut voivat myös tulla uimahallipäivän yhteydessä vierailemaan nuorisotilalla.
  • Oppilaat voivat ehdottaa myös opettajalle ja tukioppilaille, että pidetään luokkajuhla illalla nuorisotilalla, katsotaan sopiva aika.

 

Toiminnoista ilmoitamme Nuorisotila Yläkerran some kanavilla ja ilmoitustauluilla.