Kerhot ja toiminta

Pidämme varhaisnuorille ja nuorille iltapäiväkerhoja, avointatoimintaa, nuorisokahvilaa, teemailtoja ja koululuokille yhteistoimintaa.

.

Iltapäiväkerhot

Iltapäiväkerhot pidetään koulupäivän jälkeen Nuorisotila yläkerrassa. Kerhoon voi osallistua haluamalleen kerralle ja sisältöön pääsevät kerholaiset vaikuttamaan. Kerhosääntöihin tutustutamme kerholaisen kerhoon tullessa. Olemme tarvittaessa yhteydessä huoltajiin kerhopäivien kulusta. Keräämme lapsilta yhteystiedot ja muistutamme lapsia, että huoltajien tulee aina tietää, jos lapset tulevat kerhoon voimme soittaa myös kerhosta. Kaikki kerhomme ovat maksuttomia. 

Nuorisotila Yläkerran kuukausikalenterista kannattaa seurata toimintojen viikottaiset ajat, koska ajat saattavat vaihdella. Aukiolokalenteri löytyy Yläkerran some kanavilta ja ilmoitustauluilta.

 

Toimintaparkki (alkaa 17.9.)

Tiistaisin klo 13.00-15.00
alakoululaisille
Toimintaparkissa voi mm.
– touhuta ja pelata tilan lauta-, pöytä-, kortti- ja playstation pelejä
– piipahtaa askarteluhuoneessa tehden omia versioita eri malleista ja materiaaleista
– tehdä läksyt ja lämmittää oman välipalan
– oleilla, kuunnella musiikkia ja lukea sarjakuvia
Discort 1

Toimintaparkki toimii myös verkossa
klo 14.00-15.00

 

Kätsis (alkaa 22.9.)

Torstaisin klo 15.00-17.00
5-9 luokkalaisille
Kätsis kerhossa ohjelmassa on vuoroviikoin kädentaitoa ja leivontaa (parillisella viikolla)
Tuotosten valmistumis ja kuivumisaikoina voi pelata tilan pelejä.

 

Tyttöjen huone (alkaa 17.9.)

Torstaisin klo 17.00-19.00
7 -luokkalaisille ja sitä  vanhemmille tytöille
– Tyttöjen huoneen kerrat liittyvät eri teemoihin.
– Nuoret saavat suunnittella ohjelmaa ja kutsumme yhdessä vierailijoita.
– Jokaiselle kerralla teemme yhdessä iltapalan.

Discort 1

Tyttöjen huone toimii myös verkossa
klo 15.00-19.00

 

Olohuone (alkaa 15.9.)

Tiistaisin klo 15.00-19.00 ja perjantaisin klo 15.00-20.00
7 -luokkalasille ja sitä vanhemmille nuorille.
Olohuone on avoinna vapaaseen oleskeluun. Voit tulla yskin tai kaverin kanssa. Voit pyytää ketä tahansa pelaamaan kanssasi. Keittää kahvia, kuunnella musiikkia, tehdä läksyjä esim. ryhmätyöt, innostua ja olla oma itsesi. Yökahvila iltoina Olohuone ei ole avoinna.

Discort 1

Olohuone toimii myös verkossa
klo 16.00-18.00

 

Yökahvilat

perjantaisin klo 19.00-23.00
25.9., 9.10., 6.11., 20.11. ja 11.12.
Kerran kuukaudessa Nuorisotila Yläkerrassa vietetään perjantai iltana nuorten yökahvilaa. Yökahvila on myöhäisiltaan sijoittuva nuorten olohuone jossa kahvin ja teen lisäksi on tarjolla oleskulua ja ohjelmaa. Yökahvilassa soi aina musiikki ja tilan pelit ovat käytössä. Yökahvila on 7 -luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille tarkoitettu avointa toimintaa. Yökahvila on myös päihteetön. Mukana toiminnassa on mukana myös 4H Kuhmon yhdistys ja Kuhmon seurakunnan nuorisotyö. Yökahvila illoista ilmoitamme tilan ikkunassa, ilmoitustauluilla ja sosiaalissa mediassa.

 

Teemaillat

Teemailtoja nuorisoaiheiden ympärille järjestetään yhteistyössä nuorisoryhmien ja toimijoiden kanssa. Otamme mielellään vastaan nuorten ideoita ja otamme nuoret myös mukaan teemaillan suunnitteluun ja toteutukseen. Pistä viestiä tai soita niin järjestetään yhdessä nuorille erilaisia teemailtoja.

 

Koululuokka vierailut

  • Koululuokat voivat tulla Yläkerralle koulupäivän aikana pelailemaan. Luokat voivat varata tilalle oman vuoron tai tulla pitämään yllä iloista luokkahenkeä kanssamme, mukaan voitte kutsua myös koulunne kuraattorin. Perukan koulut voivat myös tulla uimahallipäivän yhteydessä vierailemaan nuorisotilalla.
  • Oppilaat voivat ehdottaa myös opettajalle ja tukioppilaille, että pidetään luokkajuhla illalla nuorisotilalla, katsotaan sopiva aika.

 

Toiminnoista ilmoitamme Nuorisotila Yläkerran some kanavilla ja ilmoitustauluilla.