Kokoelmat ja e-aineistot

Kirjat ja e-kirjat

Kirjasto on yhteiskimpassa (Kainet) Kainuun kirjastojen kanssa. Kainet-yhteistietokannasta löytyvät Kuhmon lisäksi myös Kajaanin, Suomussalmen, Hyrynsalmen, Ristijärven, Puolangan ja Paltamon aineistot.

E-aineisto on myös kimpan yhteinen. Lainattavissa on e-kirjoja sekä myös e-äänikirjoja (joita voi kuunnella suoratoistona). E-kirjojen lataamista varten tarvitaan Internet-yhteydellä varustettu lukulaite, tietokone, tabletti tai älykännykkä ja laitteellesi lukuohjelman. Kokoelmaa pääsee selaamaan suoraan ilman kirjautumista.Kokoelmaa on helppo selata kansikuvanäytöllä, uusimmat hankinnat ovat oletuksena aina ensin näkyvissä.Näet heti, mitkä kirjat ovat tällä hetkellä lainattavissa. Kun kansikuva on harmaa se tarkoittaa, että kirja on tällä hetkellä lainassa.E-kirjoja voi myös varata

Tarkemmat ohjeet löytyvät e-kirjavalikoimasta.

Kirjaston sähköiset lehdet löytyvät Lehdet-valikon sivulta ja musiikkipalvelu Naxosin tiedot Musiikki-valikon sivulta

 

Uusi palvelu

Nyt voi katsoa digitaalisia elokuvia suoratoistona (1.6. 2018 alkaen)! Kirjasto tarjoaa maksuttomasti käyttöön viddla.fi -palvelun. Palvelussa on sekä lasten että aikuisten elokuvia. Katsomiseen tarvitaan kirjastokortin numero sekä siihen liitetty pinkoodi (sama mikä on verkkokirjastossa, sen saa neuvonnasta). Kuukaudessa voi katsoa 4 elokuvaa/asiakas ja palvelu toimii parhaiten chrome- tai firefox-selaimella. Tarkemmat ohjeet löytyvät viddlan sivulla.