Oppilaaksi

Kuhmon musiikkiopiston tärkeimmät toimintamuodot ovat muskaritoiminta, soitonopetus, yhteismusisointi ja musiikin perusteiden opetus.

Muskari

Muskariryhmiin lapset pääsevät mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Muskariryhmät järjestetään ikäkausien mukaan.
Käynnistämme syksyllä 2020  päiväkotimuskarin uudelleen. Päiväkodissa olevalla lapsella on nyt mahdollisuus saada muskariopetusta päiväkotipäivän aikana!

 

Musiikkivalmennus

Musiikkivalmennus on 6-9 vuotiaille lapsille suunnattua ryhmäopetusta, johon pääsee mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
Järjestämme musiikkivalmennusryhmiä tarvittaessa.

Soitonopetus

Musiikkiopiston soiton opetus on yksilöopetusta, johon opiskelijat valitaan pääsykokeissa saavutetun pistemäärän perusteella. Soiton opetus on suunnattu ensisijaisesti lapsille ja nuorille, mutta myös aikuiset voivat pyrkiä musiikkiopistoon opiskelemaan.
Pääsykokeet järjestetään vuosittain toukokuussa. Varasijalla oleville voidaan tarjota oppilaspaikkaa kesken lukukauden, mikäli oppilaspaikkoja vapautuu. Mikäli vapaita oppilaspaikkoja on runsaasti, voimme järjestää pääsykokeen lukuvuoden aikana.
Kuhmossa voi opiskella seuraavia soittimia: alttoviulu, harmonikka, huilu, kantele, kitara, klarinetti, lyömäsoittimet, saksofoni, sello, sähkökitara, piano, vaskipuhaltimet ja viulu.
Sotkamossa voi opiskella seuraavia soittimia: alttoviulu, harmonikka, huilu, kantele, kitara, klarinetti, lyömäsoittimet, saksofoni, sello, sähkökitara, piano ja viulu

Yhteissoitto

Musiikkiopistossa toimii toistakymmentä soitinyhtyettä ja orkesteria. Yhteissoitto on tärkeä osa opintoja ja se kuuluu kaikille vasta-alkajasta edistyneisiin. Musiikkiopistossa on mahdollista osallistua ainoastaan ryhmäopetukseen. Osallistumisen edellytyksenä on riittävä osaaminen omassa instrumentissa.
Opinnoissaan pitkällä oleville soittajille: Sinfonietta Lentua
Puhaltajille ja lyömäsoittajille: Pihhaus, Tornado ja Kuhmon Puhallinorkesteri
Jousisoittajille: Taikajouset ja Rondo-orkesteri
Kuhmossa ja Sotkamossa toimii bändit sekä paljon muita soitinkokoonpanoja.

Musiikin hahmottamisaineet

Musiikin hahmottaminen on oppiaine, jota suositellaan tukiaineeksi kaikille soitonopetuksen opiskelijoille. Musiikin hahmottamisaineissa
opitaan mm. musiikin luku- ja kirjoitustaitoja, musiikin hahmottamista ja tyylien tuntemusta – musiikin yleissivistystä.