Kaupunginjohtajan tervehdys

 

Olen itse muuttanut Kuhmoon perheeni kanssa vuonna 2007 ja olemme viihtyneet perheemme kanssa todella hyvin täällä Kuhmossa. Tulin valituksi tuolloin Kuhmon kaupungin hallintojohtajan virkaan ja toukokuussa 2023 kaupunginvaltuusto valitsi minut kaupunginjohtajaksi. Kuhmossa riittää todella paljon nähtävää ja koettavaa. Luonto on lähellä ja esimerkiksi kalastajille alue tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia. Matkailuelinkeino on tärkeä kaupungille, ja tavoitteena on saada Kalevalan alueesta Kuhmon matkailun keskus.

Kuhmossa avautuu upea mahdollisuus kokea ja nähdä monipuolinen kaupunki, jossa luonto on lähellä ja tapahtumia riittää ympäri vuoden. Kuhmon kaupunki on tunnettu vieraanvaraisuudestaan ja monipuolisesta tarjonnastaan niin kulttuurin, luonnon kuin vapaa-ajan vietonkin suhteen. Kuhmossa on runsaasti tapahtumia ja aktiviteetteja eri kulttuurien ja perinteiden ystäville. Luonto tarjoaa upeat puitteet patikoinnille, pyöräilylle ja monille muille ulkoilma- aktiviteeteille. On sanottu, että Kuhmo on monessa asiassa kokoaan suurempi. Kuhmo-talossa erilaisia tapahtumia on lähes joka viikonloppu.

Kuhmo tuli ensimmäisenä Suomessa valituksi suomalais-ugrilaiseksi kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2023. Kuhmo on myös tunnettu kirjallisuuskaupunkina, osana UNESCO:n Luovien kaupunkien verkostoa vuodesta 2019 lähtien. Kalevala on sekä kiinteä osa kuhmolaista menneisyyttä että elävää perinnettä nykyaikana, ja Juminkeko-säätiö vaalii ja ylläpitää kalevalaista kulttuuria Kuhmossa. Kuhmon Kamarimusiikin vieraat näkyvät Kuhmon katukuvassa heinäkuussa, ja tapahtuma tuo merkittävän määrän ostovoimaa Kuhmoon. Kuhmon kamarimusiikki on Kainuun tunnetuin brändi maailmanlaajuisesti musiikin ystävien parissa.

Kaupungin tärkein perustehtävä on tuottaa laadukkaat palvelut kuntalaisille. Pito- ja vetovoimaan vaikuttaa paljolti se, miten asukkaat kokevat saavansa kunnallisia palveluita. Kulttuuri ja vapaa-aika ovat tärkeitä osia kaupunkimme elämää. Haluamme luoda tilaisuuksia, joissa kuntalaiset voivat kohdata toisiaan. Kuhmossa on hyvät liikuntamahdollisuudet ja latuverkoston ylläpidosta on saatu paljon kiitosta. Kuhmossa voi harrastaa monipuolisesti. Kun puhutaan palveluista, ovat kuhmolaisten yrittäjien palvelut ratkaisevassa roolissa paikkakunnalla viihtymisessä. Kaupunkina haluamme tehdä tiivistä yhteistyötä Kuhmon yrittäjien kanssa. Kuhmolaisissa yrityksissä on jatkuvasti avoinna monia mielenkiintoisia työpaikkoja ja sama koskee myös Kainuun hyvinvointialueen Kuhmon toimipisteitä.

Jo pelkästään Kuhmon taajamassa ja sen tuntumassa riittää nähtävää ja koettavaa. Luontokeskus Petola on avoinna heinäkuussa, ja Harakkasaari, luonnonsuojelualue, sijaitsee Kalevalan alueen vieressä. Kuhmo-talo, kirjasto, Tuupalan museo, Talvisota-museo sekä Juminkeko ovat kaikki näkemisen arvoisia kohteita. Petojen kuvaamiseen Kuhmossa on loistavat puitteet.

Patikointiin ja maastopyöräilyyn on erinomaiset puitteet. Liikuntakeskuksen ja Kalevalan alueen yhdistävä retkeilyreitti valmistui vuonna 2023, ja jatkossa Kalevalan alueelta pääsee kulkemaan tennareissa kuivin jaloin jatkoreiteille.

Uudet kuhmolaiset, matkailijat, Kuhmon vieraat ja kesämökkiläiset ovat tärkeitä Kuhmolle. Kuhmon kaupunki haluaa toivottaa teidät lämpimästi tervetulleiksi osaksi yhteisöämme. Toivon, että viihdytte kaupungissamme ja löydätte täältä oman paikkanne.

Lämpimin terveisin,

Juhana Juntunen
kaupunginjohtaja


Puh. 044 7255 222
juhana.juntunen@kuhmo.fi