Linkkejä

Kirjallisuus

Kirjasampo-palvelussa kirjastot tarjoavat erittäin kattavasti tietoa kirjailijoista ja kaunokirjallisuudesta sekä artikkeleita, lukuvinkkejä ja keskustelumahdollisuuden. Sivuston tietosisällöt ovat kaikkien selailtavissa, rekisteröityneet käyttäjät voivat myös koota kirjahyllyjä ja kommentoida teoksia. Palvelun yhteydessä on myös Ylen kirjallisuusohjelmien Kirjakalenteri.

Kirjastokaista on kirjastojen oma netti-tv ja -radio. Palvelu sisältää videoita ja radio-ohjelmia kirjoista ja kirjailijoista sekä kirjastoista ja niiden palveluista. Se osallistuu lukemisen edistämiseen ja kirjastopalveluiden markkinointiviestintään sekä toimii koulutuskanavana mm. kirjastoammattilaisille, opettajille ja mediakasvatustoimijoille.

Doriassa on kirjoja, karttoja, kuvia, musiikkia ja opinnäytetöitä.

Tiedonhaku

Kirjastot tarjoavat mahdollisuuden kysyä kirjastonhoitajalta sekä välineitä omatoimiseen tiedonhakuun. Kirjastojen kirjoja voi hakea useasta kirjastosta yhtä aikaa monihaun avulla. Haun piiriin saa yleisten kirjastojen, erikoiskirjastojen sekä yliopistokirjastojen aineistoja. Tiedonhaun opastuksesta löytyy vinkkejä sekä Google-tiedonhakuun että erikoistietokantojen käyttöön. Kysy kirjastonhoitajalta on Suomen kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Käyttäjien lähettämiin kysymyksiin vastaavat tiedonhaun ammattilaiset ympäri maan nopeasti ja luotettavasti. Makupalat on kirjastoammattilaisten kokoama linkkihakemisto, johon on valikoitu ja kuvattu rajattu määrä verkkosivuja.