Erikois- ja kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelu

Kirjastopalveluita voivat käyttää myös liikuntarajoitteiset henkilöt. Posti kuljettaa asiakkaalle ilmaiseksi salkussa hänen haluamaansa aineistoa. Kirjojen ja isotekstisten kirjojen lisäksi kirjastossa on lainattavissa mm. selkokirjoja, äänitteitä, dvd-levyjä, äänikirjoja (cd- ja MP3-levyinä) ja aikakauslehtiä.

Tilaaminen tapahtuu puhelimitse tai salkussa mukana olevan tilauskaavakkeen avulla.

Tarkemmat ohjeet ja yhteystiedot saa kirjastosta.

Celian palvelut

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina, yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Celia on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.

Celia tarjoaa kuunneltavaksi äänikirjoja niille, joilla on lukemiseste (esim. lukihäiriö, heikentynyt näkö, näkövamma) tai niille ikäihmisille joilla on alentunut toimintakyky. Kuhmon kirjastossa on näitä Celian äänikirjoja muutamia kymmeniä ja käytössä on myös koko Kainuun kokoelma. Celian äänikirjojen kuunteluun tarvitaan cd-soitin, jolla voi kuunnella mp3-muodossa olevia levyjä.

Kirjasto kirjaa Celian asiakkaiksi niitä, jotka voivat itse ladata Celiasta sähköisiä kirjoja kuunneltavaksi tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Ikäihmisille (joilla on alentunut toimintakyky ja jotka eivät voi käyttää sähköisiä palveluja) on tarjolla Celian maksuton äänikirjapalvelu. Tässä palvelussa kirjasto liittää asiakkaan Celian kirjakerhoasiakkaaksi ja hän saa kotiinsa kuukausittain cd-levyjä (nämä levyt tulee itse hävittää kirjan kuuntelemisen jälkeen).