Aineistohaku

Aineistot

Kirjaston aineisto on haettavissa kainet.finna.fi  -palvelussa. Kainet-verkkokirjastossa ovat mukana Kuhmon lisäksi Kajaani, Suomussalmi, Hyrynsalmi, Paltamo, Puolanka ja Ristijärvi.

Kuhmon kirjastossa on noin 90 000:n kirjan lisäksi lainattavissa cd-levyjä, e-aineistoja, aikakauslehtiä,  äänikirjoja, kielikursseja, videoita, nuotteja, DVD-levyjä, konsoli- ja lautapelejä.

E-aineistot

Käytettävissä Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun  ja Lapin kirjastojen yhteiset ja laajennetut e-aineistot (Pohjoisen E-kirjasto). Yhteiseltä sivulta löytyy tietoa palveluista, linkit sekä ohjeet.

Artikkelihaku

Kainuuta ja Kuhmoa koskevia artikkeleita löytyy kirjastojen yhteisestä tietokannasta (finna.fi). Tietokantaan on talletettu myös tietoa sanoma- ja aikakauslehtiartikkeleista (käytä tarkennettua hakua).
Jos ko. artikkeli on myös Kuhmossa, niin kopiot siitä on laitettu kotiseutuosaston kansioihin. Kuhmolaisesta ja Kainuun Sanomista löytyvät artikkelit ovat luettavissa mikrofilmeinä ilmestyvistä lehdistä ja lisäksi Kuhmolaisen sidotuista vuosikirjoista.