Aineistohaku

Aineistot

Kirjaston aineisto on haettavissa kainuu.finna.fi  -osoitteessa (uudistettu palvelu). Palvelu on nimeltään Kainet ja siinä ovat mukana Kuhmon lisäksi Kajaani, Suomussalmi, Hyrynsalmi, Paltamo, Puolanka ja Ristijärvi.

Kuhmon kirjastossa on noin 95 000 kirjan lisäksi lainattavissa cd-levyjä, aikakauslehtiä (uusin luettavana, edellisiä numeroita lainataan), äänikirjoja, kielikursseja, videoita, nuotteja, DVD-levyjä ja CD-ROM-levyjä sekä konsolipelejä (Wii, PS2, PS3, PS4,  XBOX).

E-aineistot

Käytettävissä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun yhteiset ja laajennetut e-aineistot. Yhteiseltä sivulta löytyy tietoa palveluista, linkit sekä ohjeet.

Artikkelihaku

Kainuuta ja Kuhmoa koskevia artikkeleita löytyy kirjastojen yhteisestä tietokannasta (finna.fi). Tietokantaan on talletettu myös tietoa sanoma- ja aikakauslehtiartikkeleista (käytä tarkennettua hakua).
Jos ko. artikkeli on myös Kuhmossa, niin kopiot siitä on laitettu kotiseutuosaston kansioihin. Kuhmolaisesta ja Kainuun Sanomista löytyvät artikkelit ovat luettavissa mikrofilmeinä ilmestyvistä lehdistä ja lisäksi Kuhmolaisen sidotuista vuosikirjoista.