Nuorten kesätyöt

Kuhmon kaupunki tukee nuoria kesätyön saamisessa. Kaupunki palkkaa kesäisin n. 60 nuorta erilaisiin tehtäviin kaupunkiorganisaatiossa. Lisäksi kaupunki tukee kuhmolaisia nuoria kesätyöllistymisessä jakamalla kesätyöseteleitä.

Kesätyöt

Kuhmon kaupunki tarjoaa kesällä 2023 nuorille töitä omissa toimipisteissään sekä Kuhmon Kamarimusiikissa. Kesätyöpaikat ovat haettavissa 24.1.-12.2.2023 klo 23 välisen ajan Kuntarekryssä.

Kesätyösetelit

Kuhmon kaupunki jakaa 250 euron kesätyösetelin kuhmolaisille 2005–2008 syntyneille nuorille. Kesätyösetelit ovat jaossa kouluilla opepjen toimesta. Muualla opiskelevat voivat hakea seteliä täältä.

Kesätyösetelin edellytykset olivat:

  •  250 euron kesätyösetelituen saa, kun kesätyöntekijä on Kuhmossa kirjoilla oleva, 2005 – 2008  syntynyt nuori
  • Työnantaja on toimiva yritys, yhteisö tai järjestö – ei kotitalous tai yksityishenkilö. Työnantajan ei tarvitse olla kuhmolainen.
  • Työsuhde kestää vähintään kaksi viikkoa, työaika on 30 h viikossa ja palkka on Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman mukainen
  • Samalle nuorelle haetaan tukea vain kerran 1.5. – 31.8. välisenä aikana
  • Nuori voidaan työllistää kesätyösetelillä myös vanhempiensa omistamaan yritykseen tai omaan kotiin (vakuutukset ja muut työnantajavelvoitteet on hoidettava)
  • Kesätyöntekijä ei ole samana kesänä ollut Kuhmon kaupungin kesätyöntekijänä

 

Myös 4H yritysseteli oli tarjolla

Kesätyösetelin sai 4H -yrityssetelinä perustamalla oman 4H-yrityksen kesän ajaksi.

Kesäyritystuen arvo oli 300 euroa ja sen sai 2005 – 2008 syntynyt Kuhmossa kirjoilla oleva nuori.

 

Kesätyöseteli-info työnantajille

Kuhmon kaupungin kesätyöseteli -info työnantajille järjestetään 8.2.2023 klo 13-14 Microsoft Teamsin välityksellä. Tilaisuus on suunnattu yrityksille ja organisaatioille, jotka ovat kiinnostuneita palkkaamaan nuoren kesätyösetelillä. Infossa käydään läpi kesätyöseteliprosessi työnantajan näkökulmasta.

Linkki tilaisuuteen lisätään tälle sivulle 8.2.2023 ja linkki avataan 15 minuuttia ennen tilaisuuden alkua. Tapahtumaan voi osallistua myös verkkoselaimella ilman Microsoft Teams -sovellusta.