Nuorten kesätyöt

Kuhmon kaupunki tukee nuoria kesätyön saamisessa. Kaupunki palkkaa kesäisin n. 60 nuorta erilaisiin tehtäviin kaupunkiorganisaatiossa. Lisäksi kaupunki tukee kuhmolaisia nuoria kesätyöllistymisessä jakamalla kesätyöseteleitä.

Kesätyöt

Kuhmon kaupungin kesätyöpaikat olivat haettavana Kuntarekryssä. Kesätyöpaikkoja haki 77 nuorta.

Kesätyösetelit

Kesällä 2021 Kuhmon kaupunki jakoi 250 euron kesätyösetelin kuhmolaisille 2003–2006 syntyneille nuorille.

Kesätyösetelin edellytykset olivat:

  •  250 euron kesätyösetelituen saa, kun kesätyöntekijä on Kuhmossa kirjoilla oleva, 2003 – 2006  syntynyt nuori
  • Työnantaja on toimiva yritys, yhteisö tai järjestö – ei kotitalous tai yksityishenkilö. Työnantajan ei tarvitse olla kuhmolainen
  • Työsuhde kestää vähintään kaksi viikkoa, työaika on 30 h viikossa ja palkka on Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman mukainen
  • Samalle nuorelle haetaan tukea vain kerran 1.5. – 31.8. välisenä aikana
  • Nuori voidaan työllistää kesätyösetelillä myös vanhempiensa omistamaan yritykseen tai omaan kotiin (vakuutukset ja muut työnantajavelvoitteet on hoidettava)
  • Kesätyöntekijä ei ole samana kesänä ollut Kuhmon kaupungin kesätyöntekijänä

 

Myös 4H yritysseteli on tarjolla

Kesätyösetelin sai myös 4H -yrityssetelinä perustamalla oman 4H-yrityksen kesän ajaksi. Kesäyritystuen arvo oli 300 euroa ja sen sai 2003 – 2006 syntynyt Kuhmossa kirjoilla oleva nuori.

 

Kesätyösetelin tilittäminen

Työnantaja voi hakea kesätyösetelin maksuun laskuttamalla setelin oman tai kaupungin laskutusportaalin kautta. Kesätyösetelin liitteet voi toimittaa kirjeellä tai sähköisesti suomi.fi -viestien kautta. Laitathan viestiin ja kirjeeseen tunnisteen kesätyösetelit.

Mikäli työnantajalla ei ole käytössä y-tunnusta, voi laskuttamisen tehdä oheisella maksatuslomakkeella. Lomakkeen voi lähettää liitteineen kirjeellä tai sähköisesti suomi.fi -viestit kautta. Laitathan viestiin ja kirjeeseen tunnisteen kesätyösetelit.

Työnantajan tulee hakea kesätyöseteli maksuun 31.10.2021 mennessä. Laskun/maksatuslomakkeen liitteenä tulee olla kopio työsopimuksesta ja kesätyöseteli.