Tahko -hallin työllistämisprojekti

Kuhmon kaupunki on aloittanut oman kokeiluluonteisen työllistämisprojektin Tahko -hallilla vuoden 2021 syksyllä.

Projekti jatkuu vuoden 2024 loppuun saakka. Projektissa edistetään työllisyyttä tarjoamalla mm. kunta-alan työehtosopimuksen mukaista palkkatyötä, osaamisen kehittämistä, sekä kuntouttavan työtoiminnan työtoimintapaikkoja kuhmolaisille työttömille. Tavoitteena on projektiin osallistuvien kuntalaisten aktivointi ja poluttaminen kohti pysyvää työllistymistä tai muuta heille sopivaa ratkaisua. Tahko-hallin työllisyysprojekti toimii Kantolan teollisuusalueella, osoitteessa Puusepänkatu 2, 88900 Kuhmo.

Tahkohallin työtehtäviä on opinnollistettu ja Tahkohalli osittain tunnistettu oppimisympäristöksi. Tämä mahdollistaa osaamistodistuksen saamisen Tahkohallin työtehtävistä sekä joissakin tapauksissa ammatillisen tutkinnonosan suorittamisen näyttönä.

Työllisyyden edistämisen palvelualue on rekrytoinut projektiin ohjaajiksi kaksi henkilöä määräaikaisiin työsopimussuhteisiin.

Tahko-hallin hinnasto: Tahko-hallin hinnasto 1.12.2022 alkaen

Tahko-hallilla valmistetaan toiveiden mukaisia tuotteita puusta, kuten esimerkiksi jätekatoksia, koirankoppeja ja puuceerakennuksia, joiden rakentamiseen voidaan käyttää esim. clt-levyä. Hallilla myös entisöidään ja korjataan huonekaluja sekä valmistetaan käsitöitä kovista ja pehmeistä materiaaleista. Puuceerakennuksen osalta rakenne myös kuljetetaan kohteeseen ja kootaan paikan päällä.