Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut

Kaupungin kulttuuritoimen tapahtumat lisäävät ja täydentävät Kuhmon monipuolista tapahtumatarjontaa. Vuosittain toistuvat Suomi Soi -tapahtumat kesäkuussa ovat antaneet esiintymistilaisuuden monille paikallisille esiintyjille. Konsertteja ja teatteriesityksiä lapsille, nuorille ja aikuisille järjestetään eri toimijoiden kanssa yhteistyössä.

Ajankohtaisin tapahtuma

Syyskuun alussa Kuhmossa on Taiteiden yö, joka on jo useana vuonna tarjonnut laajan kattauksen erilaisia elämyksiä.  Marraskuun tapahtumaviikko on Römppäviikko. Lasten Syysloikka on myös Römppäviikon lasten ikioma juhla. Kuhmon Talven ohjelma vuoden alussa koostuu musiikista, tanssista, kirjailijaesittelystä ja näyttelyistä. Kuhmon Talvi syntyy monien toimijoiden kanssa yhteistyössä.

Kulttuuritoimi tukee aktiivisesti kuvataidenäyttelyitä. Kuhmon Kuvataideyhdistys, Kuhmon kuvataidepiirit ja yksityiset taiteilijat tuovat väriä ja eloa Kuhmo-talon seinille.

Kulttuuritoimen tavoitteena on järjestää monipuolista tarjontaa kaikki ikäryhmät huomioiden. Samalla tuetaan myös kainuulaisia kulttuurintuottajia. Kaikukortti on alennuskortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja Kainuun Kaikukortti -verkostossa mukana olevaan kulttuuritarjontaan.

Kaupungin järjestämiä tapahtumia ovat itsenäisyyspäivän juhla ja uudenvuoden vastaanotto. Tärkeät vuosipäivät Kansallinen veteraanipäivä ja Kaatuneiden muistopäivä järjestetään kansalaisjärjestöjen kanssa yhteistyössä.

Tutustu Kuhmon kulttuurikasvatussuunnitelmaan (pdf)

Kuhmon tapahtumakalenteri.