Kuhmon vanhusneuvosto

Vanhuspalvelulain perusteella vanhusneuvosto pitää osaltaan huolta siitä, että kaupungin asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on edellytykset osallistua ja vaikuttaa kaupungin toimintaan.

Vanhusneuvosto järjesti jälleen Ikäihmisten kevätpäivän 11.4. Kuhmo-talolla. Oikealla olevasta linkistä voi katsoa luentoja Kuhmon kaupungin YouTube-kanavalla.

Ohjelmassa oli paneelikeskustelu ”Mielen hyvinvointi” ja psykologi Aatos Karppisen luento Ikäihmisen hyvinvoinnista. Kahvila Juttuassa nautittiin ohrapuuroa. Tauon jälkeen harmonikalla taituroi Akseli Karppanen. Kainuun soten vanhuspalveluista kertoi asiakasneuvoja Tarja Suutari ja Kirsi Rusanen. Heidän jälkeensä seurakunnan lähimmäispalvelusta kertoi diakonissa Anu Haverinen. Lopuksi Kuhmon kaupungin rakennustarkasta Harri Piirainen kertoi asuntojen korjausavustuksista. Aulassa toimintaansa esittelivät: Kuhmon kaupunki: korjausavustukset; Kuhmon ev.lut.srk., Kuhmon Kotiseutuyhdistys ry, Sydänyhdistys ry, Kuhmon Invalidit ry, Kuhmon Kuuloyhdistys ry, Hyvinvointi Sampo, Kuhmon Reumayhdistys ry, Kainuun Neuroyhdistys ry. ja Muistineuvola.

 

Vanhusneuvoston tehtäviä ovat mm.
  • Osaltaan edistää ja seuraa eri hallinnon aloilla tapahtuvaa toimintaa ikääntyneiden osallisuuden, terveyden, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen ja tarvitsemien palvelujen näkökulmasta.
  • Tekee aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja kaupungin viranomaisille.
  • Edistää vanhuksille tarkoitetuista palveluista tiedottamista ja tiedonkulkua.

Vanhusneuvoston kokoonpano 2017 – 2021 liitteenä. Ota yhteyttä!

Pöytäkirjat kokouksista on luettavissa pöytäkirjat -sivulla.

Palautetta ja aloitteita voi tehdä osallistu ja vaikuta -sivulla.