Nuorisotyö

Perusnuorisotyöhön Kuhmossa kuuluu varhaisnuoriso- ja nuorisotyö. Toimimme kasvun ja oppimisen palvelualueella. Toimintomme painottuu arki-iltoihin sekä nuorten lomien ajaksi.

Tavoitteenamme on tarjota mielekästä toimintaa kuhmolaisille nuorille heidän vapaa-aikoinaan. Yhdessä yhteistyötahojemme kanssa parannamme kuhmolaisten nuorten elinoloja ja luomme edellytyksiä nuorten kansalaistoiminnalle Kuhmossa ja Kainuussa.

 

Verkkonuorisotyö

Verkkonuorisotyötä aloitamme tekemään Kuhmon nuorisotyötä tekevien tahojen ja nuorten kanssa. Toimintaan osallistuminen ei ole paikkasidonnainen joten voit osallistua tai seurata toimintaa netin kautta juuri siellä missä olet. Tarvitset siis jonkin älylaitteen tai tietokoneen. Ilmoitamme sovelluksesta josta toiminta toteutataan piakkoin.  Otamme sinut mielellämme mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan kanssamme verkossa toteutettavaa nuorisotyötä. Voit ottaa yhteyttä meihin, Kuhmon 4H:lle tai Kuhmon seurakunnan nuorisotyöhön.

 

Nuorisotyö löytyy seuraavista verkon kanavista

Discort:
Instagram: nuorisotila_ylakerta
Facebook: Kuhmo nuorisotila Yläkerta
Snapchat: Nuorisotilayk

Voit ottaa yhteyttä myös:
WhatsApp: 0447105048 /Teija
WhatsApp. 0447255412 /Marika

 

Nuorisotila Yläkerta

Perusnuorisotyö tarjoaa kevät- ja syyskaudella avointa toimintaa, iltapäiväkerhoja varhaisnuorille, tapahtumia ja teemailtoja Nuorisotila Yläkerrassa.
Nuorisotilat ovat maksuttomia nuorten kohtaamispaikkoja, joissa nuoret voivat vapaa-ajallaan tavata ikäisiään turvallisessa ympäristössä.
Nuorisotila on tarkoitettu pääasiassa nuorille. Nuorisotilaa voi kumminkin varata myös ulkopuoliset käyttävät.

 

Kerhotoiminta

Pidämme varhaisnuorille ja nuorille iltapäiväkerhoja. Kerhot kokoontuu nuorisotila Yläkerrassa koulupäivien jälkeen. Kerhotoiminnan sisältöön pääsevät osallistujat vaikuttamaan. Kerhoista ilmoitamme tilan ikkunassa, ilmoitustauluilla ja sosiaalissa mediassa.

 

 

Lomatoiminta

Loma-aikoina pääpaino on leiri- ja talotoiminnoissa sekä nuorisopahtumissa.
Kokoamme myös Kuhmon lomatoiminnat. Välitämme lapsille ja nuorille toimintoihin nettilinkit koulujen Wilman kautta. Halutessasi mukaan ilmoitteluun, ilmoita meille tietosi kuukautta ennen loman alkua.

 

Kouluyhteistyö

Olemme koulujen rinnalla tukemassa vanhempia lasten kasvatusasioissa. Nuorisotyö edistää varhaisnuorten ja nuorten hyvinvointia. Koulujen kanssa järjestämme mm. ryhmäytymispäiviä, päihde-, mielenterveys- ja seksuaalisuusterveystapahtumia. Lisäksi jaamme yhteistyötahojemme kanssa liikenneturvallisuusvalistusta nuorille.