Nuorisotyö

Kuhmossa perusnuorisotyöhön kuuluu varhaisnuoriso- ja nuorisotyö. Toimimme kasvun ja oppimisen palvelualueella. Toimintomme painottuu arki-iltoihin sekä nuorten lomien ajaksi.

Tavoitteenamme on tarjota mielekästä toimintaa kuhmolaisille nuorille heidän vapaa-aikoinaan. Yhdessä yhteistyötahojemme kanssa parannamme kuhmolaisten nuorten elinoloja ja luomme edellytyksiä nuorten kansalaistoiminnalle Kuhmossa ja Kainuussa.

 

Nuorisotila Yläkerta

Perusnuorisotyö tarjoaa kevät- ja syyskaudella avointa toimintaa, iltapäiväkerhoja varhaisnuorille, tapahtumia ja teemailtoja Nuorisotila Yläkerrassa.
Nuorisotilat ovat maksuttomia nuorten kohtaamispaikkoja, joissa nuoret voivat vapaa-ajallaan tavata ikäisiään turvallisessa ympäristössä.
Nuorisotila on tarkoitettu pääasiassa nuorille. Nuorisotilaa voi kumminkin varata myös ulkopuoliset käyttävät.

 

 

Kerhot ja toiminnat

Järjestämme Iltapäiväkerhoja koulupäivän jälkeen varhaisnuorille ja nuorille. Arki-iltoina Olohuone on avoinna avointatoiminnan merkeissä. Päihteetön Yökahvila sijoittuu perjantai iltaan. Nuorisoteemailta tapahtumia tehdään yhteistyössä nuorisoryhmille. Lisäksi Yläkerralla koululuokat vierailevat kouluaikana tai luokkajuhlien merkeissä vapaa-aikana.

Kerhoista ja toiminnoista ilmoitamme tilan ikkunassa, ilmoitustauluilla ja sosiaalissa mediassa.

 

Lomatoiminta

Loma-aikoina pääpaino on leiri- ja talotoiminnoissa sekä nuorisopahtumissa.
Kokoamme myös Kuhmon lomatoiminnat. Välitämme lapsille ja nuorille toimintoihin nettilinkit koulujen Wilman kautta. Halutessasi mukaan ilmoitteluun, ilmoita meille tietosi kuukautta ennen loman alkua.

 

Verkkonuorisotyö

Verkkonuorisotyötä teemme Kuhmon nuorisotyötä tekevien tahojen ja nuorten kanssa. Toimintaan osallistuminen ei ole paikkasidonnainen joten voit osallistua tai seurata toimintaa netin kautta juuri siellä missä olet. Tarvitset siis jonkin älylaitteen tai tietokoneen.  Otamme sinut mielellämme mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan kanssamme verkossa toteutettavaa nuorisotyötä. Voit ottaa yhteyttä meihin, 

Nuorisotyö löytyy seuraavista verkon kanavista

Discort: Kaenuu Discord
Instagram: nuorisotila_ylakerta
Facebook: Kuhmo nuorisotila Yläkerta
Snapchat: Nuorisotilayk

 

Kouluyhteistyö

Olemme koulujen rinnalla tukemassa vanhempia lasten kasvatusasioissa. Koulunuorisotyö edistää varhaisnuorten ja nuorten hyvinvointia. Koulujen kanssa järjestämme mm. ryhmäytymispäiviä, päihde-, mielenterveys- ja seksuaalisuusterveystapahtumia.
Lisäksi jaamme yhteistyötahojemme kanssa liikenneturvallisuusvalistusta koulussa ja vapaa-aikana nuorille.