Lehdet

Kirjastoon on tilattu sanomalehtiä ja aikakauslehtiä, jotka ovat luettavissa lukupaikoilla käytävällä ja ilta-aikaan lehtilukusalissa (päivisin lehtilukusali toimii lukion luokkana). Aikakauslehtien uusin numero on luettavissa ja aikaisempia numeroita lainataan (laina-aika 2 viikkoa). Lainattavat lehdet ovat myös käytävillä olevissa kaapeissa.


Kirjaston päätteillä
tai omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa voi lukea e-lehtiä. ePress-palvelussa on satoja sanomalehtiä ja eMagz-palvelussa aikakauslehtiä. eMagzin lehdet ovat myös etäkäyttöisiä. Lehdet ovat näköisversioita (=koko lehti).

Lisäksi on käytettävissä Press Reader -lehtipalvelu (toimii myös etänä),  linkki ja ohjeet löytyvät e-aineistojen sivulta.

Digi-palvelussa (Kansalliskirjaston) on Suomen historiallisia aineistoja digitoituina. Myös paikallislehdet vuoteen 1920 asti.

Artikkelihaku

Kainuuta ja Kuhmoa koskevia artikkeleita löytyy kirjastojen yhteisestä tietokannasta (finna.fi). Finna-liittymässä voi hakea kirjojen lisäksi sanoma- ja aikakauslehtiartikkeleita (ns. viitetietokanta) – käytä laajennettua hakua. Jos ko. artikkeli on myös Kuhmossa, niin kopiot siitä on laitettu kotiseutuosaston kansioihin. Kuhmolaisesta ja Kainuun Sanomista löytyvät artikkelit ovat luettavissa mikrofilmeinä ilmestyvistä lehdistä ja lisäksi Kuhmolaisen sidotuista vuosikirjoista.