Laitteet ja tilat

Internet

Kirjastossa on useita internetpäätteitä. Päätteiltä voi tulostaa (väritulostus 0,40 €). Lisäksi kirjastossa on langaton verkko (wlan). Koulujen käyttöön on lisäksi muutama tabletti. Sähköisiä lehtiä on luettavissa vain kirjaston internetpääteillä.

Kopiointi ja skannaus

Asiakkailla on käytössä kolikoilla toimiva kopiokone (värilliset tulosteet). Kopion hinta on 0,40 €. Kopiokoneessa on myös skannaustoiminto (saa asiakirjat sähköiseen muotoon). Skannata voi myös omalle tikulle tai lähettää suoraan sähköpostiin. Maksuvälineenä käy rahan lisäksi pankkikortti.

Mikrofilmit

Kirjastossa on luettavissa mikrofilmeinä Kainuun Sanomat vuodesta 1918 vuoteen 2019 ja Kuhmolainen vuodesta 1959 vuoteen 2019. Kuhmolainen-lehden sidotut vuosikerrat löytyvät lukusalilta. Lukemista varten on mikrofilmien lukulaite. Lisäksi mikrofilmeinä on sukututkimukseen liittyvää aineistoa.

Pelaaminen

Kirjastossa voi pelata Playstation 4-pelejä pienessä pelihuoneessa. Lisäksi on pelattavissa lautapelejä.

 Kokoustilat

Kirjasto tarjoaa kokoustiloja käytettäväksi kirjaston aukioloaikoina. Yhdistyksille ja seuroille tila on maksuton, yritykset yms. maksavat tilasta 20 € /tunti. Henkilökunnan keittiötilat ovat käytettävissä vain iltaisin. Kokoustiloissa on käytettävissä kahvin- ja vedenkeitin (pienryhmätilassa ei), muut tarvikkeet on tuotavat itse. Astioita on jonkin verran käytettävissä.

– pienryhmähuone 1-5 hengelle
– kokoustilan noin 14 hengelle (remontissa, kevät 2021, avataan myöhemmin suurempana)

kokoustila

– isommille ryhmille kirjaston henkilökunnan keittiötilat

keittiötilat

 

Näyttelytilat

Kirjaston tiloissa on mahdollisuus pitää pienimuotoisia näyttelyitä. Käytössä on sermejä, kaksi lasivitriiniä sekä seinä- ja ripustustilaa. Näyttelytila on maksuton. Lisätietoja ja vapaita aikoja voi kysellä kirjastosta (044-7255390). Ohjeet:  Kuhmon kaupunginkirjaston näyttelytila (pdf).