Laitteet ja tilat

Internet

Kirjastossa on useita internetpäätteitä. Päätteiltä voi tulostaa (väritulostus 0,40 €). Lisäksi kirjastossa on langaton verkko (wlan). Koulujen käyttöön on lisäksi muutama tabletti. Sähköisiä lehtiä on luettavissa kirjaston internetpääteillä tai langattomassa verkossa omalla laitteella.

Kopiointi ja skannaus

Asiakkailla on käytössä kopiokone/skanneri (värilliset tulosteet). Kopion hinta on 0,40 € ja kopiot maksetaan käteisellä tai pankkikortilla. Skannata voi myös omalle tikulle tai lähettää suoraan sähköpostiin.

Pelaaminen

Kirjastossa voi pelata Playstation 4-pelejä pienessä pelihuoneessa. Lisäksi on pelattavissa lautapelejä.

Kokou- ja luentotilat

Kirjastolla on käytettävissä kokoustila Taivo jota voi varata. Yhdistyksille ja seuroille tila on maksuton, yritykset yms. maksavat tilasta 20 € /tunti. Kokoustilassa on käytettävissä kahvin- ja vedenkeitin, muut tarvikkeet on tuotavat itse. Astioita on kaapissa jonkin verran, ja ne on itse pestävä käytön jälkeen. Kokoustilassa voi käyttää laitteita esim. powerpoint-esityksiä varten. Lisäksi on käytettävissä pieni ryhmätyöhone/kokoustila (pelihuone), johon mahtuu 1-5 henkeä. Lukion käytössä olevia luokkatiloja voi myös  käyttää iltaisin. Luentosalissa voi järjestää yleisiä luentoja.

iso kokoustila:

 

Näyttelytilat

Kirjaston tiloissa on mahdollisuus pitää pienimuotoisia näyttelyitä. Käytössä on sermejä ja kaksi lasivitriiniä. Näyttelytila on maksuton. Lisätietoja ja vapaita aikoja voi kysellä kirjastosta (044-7255390).

Mikrofilmit

Kirjastossa on luettavissa mikrofilmeinä Kainuun Sanomat vuodesta 1918 vuoteen 2019 ja Kuhmolainen vuodesta 1959 vuoteen 2019. Kuhmolainen-lehden sidotut vuosikerrat löytyvät lukusalilta. Lukemista varten on mikrofilmien lukulaite. Lisäksi mikrofilmeinä on sukututkimukseen liittyvää aineistoa.