Terveysliikunta

HUOM! Poikkeusolon tiedote! Kaikki ohjatut sisäliikuntaryhmät on peruutettu koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi toistaiseksi. Seuraamme Valtioneuvoston ohjeistuksia.

Kuhmon kaupungin monipuoliseen terveys- ja erityisryhmien liikuntaan ovat tervetulleita eläkeläiset, pitkäaikaissairaat ja kohti liikunnallista elämäntapaa pyrkivät kuhmolaiset.

Terveysliikunta on kaikille suositeltavaa eikä se sisällä vammautumisen tai sairastumisen vaaraa. Terveysliikunta on terveydelle edullista ja sillä on yleisten sairauksien ehkäisyyn liittyviä terveysvaikutuksia. (Ilkka Vuori)

Erityisryhmien liikunnalla tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on sairauden, vamman, toimintarajoitteisuuden tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Lisäksi erityisliikunnan ryhmät soveltuvat kuntoutuksesta kuntoliikuntaan siirryttäessä. (Erityisryhmien liikunta 2000 -toimikunnan mietintö v. 1996)

Fyysisen kunnon parantamisen ja ylläpitämisen lisäksi liikunnan tuoma riemu ja hyvä olo kuuluvat olennaisesti erityisryhmien liikunnan toiminta-ajatukseen.

Ryhmät alkavat viikolla 38! Ilmoittautuminen vesijumppiin 2.9.2019 klo 9.00 alkaen uimahallilla tai puhelimitse 3.9.2019 klo 9.00 alkaen.