Terveysliikunta

Kuhmon kaupungin monipuoliseen terveys- ja erityisryhmien liikuntaan ovat tervetulleita eläkeläiset, pitkäaikaissairaat, työttömät ja kohti liikunnallista elämäntapaa pyrkivät kuhmolaiset.

Terveysliikunta on kaikille suositeltavaa eikä se sisällä vammautumisen tai sairastumisen vaaraa. Terveysliikunta on terveydelle edullista ja sillä on yleisten sairauksien ehkäisyyn liittyviä terveysvaikutuksia. (Ilkka Vuori)

Erityisryhmien liikunnalla tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on sairauden, vamman, toimintarajoitteisuuden tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Lisäksi erityisliikunnan ryhmät soveltuvat kuntoutuksesta kuntoliikuntaan siirryttäessä. (Erityisryhmien liikunta 2000 -toimikunnan mietintö v. 1996)

Fyysisen kunnon parantamisen ja ylläpitämisen lisäksi liikunnan tuoma riemu ja hyvä olo kuuluvat olennaisesti erityisryhmien liikunnan toiminta-ajatukseen.

Ilmoittaudu ryhmiin tästä

 

Ryhmätoimintojen toiminta-aika 2022-2023

Syyskausi 19.9.2022 – 18.12.2022

Kevätkausi 9.1.2023 – 30.4.2023


Ohjattua jumppaa Kuhmon kaupungin liikuntatoimen YouTube -soittolistalla.
Maksuton liikuntaneuvonta ajanvarauksella p. 044 725 5415.
Lisätietoja saat terveysliikunnanohjaajalta.

 

Kaikkiin ohjattuihin ryhmiin on ennakkoilmoittautuminen

 

 

Ohjeita jumppaan tulijoille

  • TULE LIIKKUMAAN VAIN TERVEENÄ. Sairaana, flunssa- tai vatsaoireisena liikuntapaikoille tuleminen ei ole sallittua!
  • Pese kädet huolellisesti tai käytä käsidesiä liikuntatiloihin saapuessasi. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta koko liikuntakäyntisi ajan.
  • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttöliinalla yskiessä ja aivastaessa. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta hihaasi, älä käsiin. Pese  kädet aina niistämisen jälkeen.
  • Ryhmäläiset osallistuvat toimintaan omalla vastuulla.
  • Jokainen osallistuu toimintaan oman kuntonsa mukaan, itseään kuunnellen ja mahdollisesti saamiaan hoito-ohjeita noudattaen.
  • Saliryhmiin tulee ottaa mukaan oma jumppamatto/-alusta, lattiatasossa tehtäviä liikkeitä varten.
  • Mikäli ryhmä peruuntuu ohjaajan sairastapauksen vuoksi, rahoja ei palauteta eikä kertoja korvata.