Lomatoiminnat

Tässä on sinulle tietoa Kuhmon kaupungin Nuorisopalveluiden kesätoiminnoista. Mukana on myös tapahtumia joihin nuoret voivat loman aikana osallistua Kuhmossa. Osallistujat ovat vakuutettuja toiminnoissamme. Saapuessasi toimintoihin, ilmoittaudu ohjaajalle.

Lisäilemme ja täydennämme toimintoja ajantasaisesti, kun asiat varmistuvat.

Sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut kesätoimintaa tänä vuonna. Selatessasi sivun alalaitaan löydät leiritoiminnassa huomioitavat ohjeistukset.

 

KESÄLOMA 2020

 

Tänään 26.6. päättyvät kesätoiminnat ja työntekijämme siirtyy kesäloman viettoon. Löytötavaroita voi kysellä uimahallilta, p.044 7255424 kesän/syksyn aikana.

 

Pomppis päiväleirit

Pomppisleiri 2. ma-pe 22.-26.6. klo 9.30-14.30

Kuhmon nuorisopalvelut järjestää kesäkuussa kaksi Pomppis päiväleiriä. Leirit järjestetään urheilukeskuksen alueella ja torstaina teemme pyöräretken Kalevalan urheilualueelle jossa liikumme lähimaastossa jalan. Leiripäivän aikana liikutaan sisä- ja ulkotiloissa. Tämän kesän uusina urheilulajeina on Ogo pallopeli ja jalkapallokroketti. Kädentaidoissa teemme myös liikuntaan liittyviä askarteluja. Päivän aikana lapsille tarjotaan välipala mutta myös omaa välipalaa ja juomista kannattaa olla mukana. Leiriläiset tulevat saamaan leirimuiston.

Leirejä ohjaa koulutetut kesätyöntekijät ja liikuntapalveluiden ohjaajat. Leiriläisryhmät toimii koko leirin ajan 15 hengen ryhmässä. Leirille voi osallistua myös lapset, jotka tarvitsevat leirille mukaan oman avustajansa. Leiripäivien sisältöön he voivat osallistua joustavasti taitotasonsa ja jaksamisen mukaan. Leireille ei tule omaa erityisryhmää. Arvioi lasta ilmoittaessasi minkä ikätaitotason mukana hän voi toimia. Soita leirivastaavalle hyvissä ajoin ennen leiriä ja sovi hänen kanssaan miten lapsesi leirillä toimimista tulisi huomioida.

Leiriläiset on vakuutettuja puolestamme. Leirimaksu 25€/lapsi (varaa tasaraha mukaan ensimmäisenä leiripäivänä). Tänä vuonna leireille voi hakea vain kuhmolaiset lapset. Ryhmiä on jouduttu pienentämään ja ohjaajia lisäämään ryhmää kohden, joten esikoululaisia emme voida tänä kesänä ottaa leireille. Otamme kaikki ilmoittautujat vastaan.   Älylaitteella toimiessasi ilmoittautumislinkki löytyy tämän sivun alhaalta.

Leirikirje

Yhdyshenkilö: Teija Kyllönen, leirivastaava p. 044 7105048
Järjestää: Kuhmon Nuorisopalvelut

 

Touhutohinat päivätoiminta

3.6.- 26.6. ma-pe  klo 9.00-14.00
Tuupalan Puukoulun alueella
klo 9.00-10.00 salitoiminta ja klo 10.00-14.00 ulkotoiminta

Touhutohinat on suunnattu alakouluikäisille, jossa ohjaajat pitämässä alueella järjestystä. Saapuessa toimintaan keräämme lapsen nimen ja huoltajan yhteystiedon. Ilmoittautumisen jälkeen lapset ovat vakuutettuja Kuhmon kaupungin puolesta toiminnan ajan. Pidämme evästaukoa ja juomataukoja tarvittaessa (omat eväät ja juomapullo). Toiminta on osallistujalle vapaa-ehtoista. Aamulla kokoonnutaan Puukoulun takapihan sinisen katoksen luokse. Ovet ovat lukossa salivuoron ajan, joten jos tulet myöhässä soita ohjaajille. Toimintaan voi osallistua omana aikataulun mukaisesti.
Yhteyshenkilö: Riitta Koistinen p. 040 6884293
Järj. Kuhmon kaupungin nuorisopalvelut

 

Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistus kesätoimintaan 2020

Lasten ja nuorten leiritoiminnassa huomioitavaa

  • Leirille voi osallistua vain oireettomana.
  • Leireillä suositellaan toimimaan rajatuissa, enintään 50 henkilön ryhmissä, jotka majoittuvat, ruokailevat ja toimivat yhdessä siten, ettei synny kosketusta muihin mahdollisesti samaan aikaan samassa keskuksessa toimivien ryhmien kanssa. Näin rajataan lähikontaktien määrää leirin aikana, ja helpotetaan altistuneiden jäljitystyötä, jos leirillä todetaan koronavirustartunta.
  • Yleisiä suosituksia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä siivouksesta tulee noudattaa.
  • Tarpeetonta fyysistä kosketusta vältetään (esimerkiksi kättely, halaaminen).
  • Jos leiriläisellä todetaan leirin aikana koronavirusinfektioon sopivia oireita, tulee hänet ohjata erilliseen tilaan odottamaan, että poistuminen leiriltä on mahdollista. Hänen tulee hakeutua viiveettä koronavirustestiin. Mikäli koronavirustartunta todetaan, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteeniin. Leirin järjestäjän tulee tällaisessa tilanteessa olla yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi.