Kuhmon Elinvoimasampo (ELSA)

 

 

 

Kuhmon Elinvoimasampo (ELSA)- hankkeen tavoitteena oli poluttaa hankeosallistujat palkkatyösuhteisiin yrityksiin, paikallisista yrityksistä etsittiin piilotyöpaikkoja. Hankeosallistujia tuettiin ja autettiin yksilöllisesti etenemisessä työllisyyspoluilla. Hankkeessa oli mahdollisuus osallistua mm. ammattitaitokartoitukseen ja lyhytkoulutuksiin. Lisäksi hankeosallistujat suorittivat työelämässä tarvittavia korttikoulutuksia (ml. ammattipätevyydet). Hankkeessa tunnistettiin myös yrityksistä oppimisympäristöjä, joissa hankkeen kautta työllistyvä henkilö saattoi kehittää osaamistaan osana työtä. Tarvittaessa hankeosallistujille rakennettiin työpaikoilla tutkintosuorituksiin tähtääviä opinnollistamispolkuja.

Hanke oli tarkoitettu kaikille yritystyöllistymistä lähellä oleville kuhmolaisille työttömille työnhakijoille.

Hanketta rahoitti Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Euroopan Sosiaalirahasto yhdessä Kuhmon kaupungin ja Kuhmon Työvire ry:n kanssa. Hanke toteutettiin kolmen vuoden aikana 1.1.2019- 31.12.2021. Hankkeen osatoteuttajana toimi Kuhmon Työvire ry.

Kuhmon ELSA- hankkeen kotisivuilta löydät lisätietoa hankkeesta: www.elsahanke.fi. Hankkeella on myös omat Facebook- sivut.

 

Kuhmon ELSA – hankkeessa syntyneistä työllistymis- ja opinnollistamispoluista on julkaistu sarjakuva, jossa joitakin esimerkkipolkuja kuvataan sarjakuvan keinoin. Sarjakuvan käsikirjoituksesta vastasi Pekka Lehtosaari ja piirtäjänä toimi Pete Korhonen.

pdf-versio  Polkuja yrityksiin Kuhmossa- sarjakuva

issuu-versio Polkuja yrityksiin Kuhmossa- sarjakuva

 

Polkuja yrityksiin Kuhmossa – Seurauspedagogiikan ohjausmetodin käyttäminen hankeosallistujien ohjauksessa Kuhmon ELSA- hankkeessa

Polkuja yrityksiin Kuhmossa- seurauspedagogiikan ohjausmetodi