Kuhmon digipolku

Uudet lukutaidot osaksi opetusta

Kuhmon digipolut pohjautuvat Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman julkaisemiin osaamisen kuvauksiin siitä, mitä on hyvä toiminta varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa sekä oppilaan hyvä osaaminen eri vaiheissa perusopetusta.

Kuhmon digipolku on rakennettu opettajien ja kasvattajien tueksi edistämään yhdenvertaisuutta kuhmolaisten lasten ja nuorten osaamisen kehittymisessä.

 

Tavoite

Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten medialukutaitoja, digitaalista osaamista sekä ohjelmoinnin osaamista varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja perusopetuksessa.

Digipolun avulla oppilaat saavuttavat hyvät perustaidot digitaalisessa osaamisessa, medialukutaidossa ja ohjelmointiosaamisessa. Tavoitteena on sisällyttää nämä kokonaisuudet luontevaksi osaksi eri oppiaineiden opiskelua.

Uudet lukutaidot löytyvät digitaalisen osaamisen osalta Opetushallituksen sivuilta ja

medialukutaidon sekä ohjelmointiosaamisen osalta Mediataitokoulun sivulta.

Toteutus

Kuhmon digipolku on tuotettu Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman aikana 2022-2023 ja rakennettu ThingLink -ohjelmalla.

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen digipolkujen pohjalla käytetty Turun kaupungin digipolkua. Alakoulun digipolkujen pohjalla käytetty Kuopion kaupungin kehittämää digitaitokalenteria ja Turun kaupungin digipolkua. Yläkoulun digipolkujen pohjalla on käytetty Kuopion kaupungin kehittämää digitaitokalenteria.

Digipolku on tehty yhteistyössä henkilöstön kanssa. Digivastaavat päivittävät digipolkua lukuvuosittain.

Tutustu Kuhmon digipolkuun.

CC BY-NC-SA 4.0:lla