Lentuan koulu

Lentuan koulu on kaksiopettajainen kyläkoulu, jossa annetaan opetusta vuosiluokille 0-6.

Lentuan koulu sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Lentiirantien varrella vajaat 20 km Kuhmon keskustasta. Koulu on keskellä luontoa. Lähellä on valaistu latu yhdistettynä pitempään latuverkostoon sekä hyvät retkeily- ja suunnistusmaastot. Koululla on myös urheilukenttä tennis- ja lentopallokenttineen. Lentuan koulu toimii kylän monipuolisena toimintakeskuksena.

Kahden luokanopettajien lisäksi koulun henkilöstöön kuuluvat kiertävät englanninopettaja ja erityisopettaja sekä kouluavustajat ja keittolanhoitaja. Koululla käy säännöllisesti myös koulukuraattori.

Kuluvana lukuvuonna koululla on 12 oppilasta. Esioppilaita on 3.

Opetuksessa painotetaan ympäristökasvatusta, yksilöllisyyttä ja yhteisöllisyyttä, luovuuden ja ilmaisutaidon kehittämistä sekä ympäröivän maailman huomioimista. Periaatteena on, että jokainen oppilas voi olla oma itsensä ja tuoda omat ajatuksensa esille.

Koulu osallistuu vuosittain koulujen välisiin urheilutapahtumiin, kuten lentopallo-, jääkiekko- ja pesäpalloturnauksiin. Yhteistyötä tehdään kuhmolaisten urheiluseurojen kanssa sekä lasten vanhempien ja kyläyhdistyksen kanssa.