Tuupalan alakoulu

Tuupalan alakoulu on vuosiluokkien 1-6 koulu.

Tuupalan puukoulu on Suomen ensimmäinen massiivipuuelementtitekniikalla rakennettu koulu. Puukoulu on rakennettu CLT-elementti- ja liimapuutekniikalla, rakentamisvaiheessa käytettiin Terve talo -kriteerejä ja rakennukset valmistettiin sääsuojassa.

Tuupalan päiväkoti ja alakoulu muuttivat uuteen puukouluun helmikuussa 2018. Tuupalan päiväkodissa on 60 esikoululaista ja alakoulussa on 390 oppilasta (1.-6. lk). Kuudesluokkalaiset opiskelevat pääsääntöisesti viereisessä Tuupalan yläkoulun tiloissa.

Koulussa on yleisopetusryhmien lisäksi pienluokkaopetusta. Koulun oppilashuoltohenkilöstöön kuuluvat kouluterveydenhoitaja, kuraattori ja koulupsykologi. Myös miekkarin palvelut ovat mahdollisia. Maltilliset ryhmäkoot mahdollistavat laadukkaan opetuksen. Työyhteisössä on kiva työskennellä. Yhteistyö kolmannen sektorin kanssa on toimivaa.

Tuupalan ala- ja yläkoulu sijaitsevat samassa pihapiirissä. Koulun piha-alueella on monipuolinen lähiliikuntapaikka areenoineen. Lähiliikuntapaikassa riittää vipinää aamusta iltaan. Urheilukenttä, jäähalli ja uimahalli sijaitsevat koulun läheisyydessä (n. 1 km), ja niitä hyödynnetään liikunnanopetuksessa.

Koulun arkeen ja ajankohtaisiin tapahtumiin voit tutustua koulun Instagram-tilillä https://www.instagram.com/tuupalan.alakoulu/