Päiväkoti Satumetsä

Satumetsän 40 -paikkainen päiväkoti tarjoaa vanhemmuutta ja kotikasvatusta tukevaa varhaiskasvatusta 3–5 -vuotiaille lapsille. Lisäksi syksyllä 2022 avataan uusi ryhmä, jossa mahdollistuu pienempienkin lasten varhaiskasvatus.

Päiväkotimme tarjoaa vanhemmuutta ja kotikasvatusta tukevaa varhaiskasvatusta 3-5-vuotiaille lapsille. Ryhmiä on kaksi: Menninkäiset ja Päivänsäteet. Syksyllä päiväkodissamme avautuu kolmas ryhmä Tiitiäiset, joten varhaiskasvatusta voidaan tarjota myös pienemmille lapsille. Toiminnassamme tärkeitä arvoja ovat lapsilähtöisyys, turvallisuus ja lasten osallisuus.

Tarjoamme lapsilähtöistä varhaiskasvatusta, jossa lapsi saa kasvaa ja oppia kokonaisvaltaisesti leikin avulla. Panostamme lämpimään, turvalliseen ilmapiiriin, jossa lapsi voi kokea olevansa hyväksytty ja arvostettu ja jossa häntä kuunnellaan. Tavoitteena on, että lapsi saa oppia ja toimia oman ikä- ja kehitystasonsa mukaisesti.

Toteutamme toimintaa monipuolisesti eri varhaiskasvatuksen oppimisen alueet huomioiden. Toimintaympäristömme tarjoaa mahdollisuuden monenlaiseen leikkiin, oppimiseen ja myös liikuntaan. Läheltä löytyvät jää- ja uimahalli, Unskin uran hiihtoladut, yleisurheilukenttä ja lähiliikunta-alue. Päiväkoti Satumetsässä luonto on lähellä ja aidan toiselta puolelta metsän keskeltä löytyy lapsille mieluinen leikkipaikka, Metsämaja.

Toimimme yhteistyössä vanhempien kanssa tavoitteena avoin vuorovaikutus ja vanhempien tukeminen heidän kasvatustehtävässä.