Nuorten kesätyöt

Kuhmon kaupunki tukee nuoria kesätyön saamisessa. Kaupunki palkkaa n. 70 nuorta erilaisiin tehtäviin kaupunkiorganisaatiossa. Lisäksi kaupunki tukee kuhmolaisia nuoria kesätyöllistymisessä jakamalla kesätyöseteleitä.

Kesätyöt

Kuhmon kaupungin kesätyötä haki 96 nuorta. Kesätyöpaikat olivat haettavana Kuntarekryssä.

 

Kesätyösetelit

Kuhmon kaupunki jakaa 250 euron kesätyösetelin kuhmolaisille 2002–2005 syntyneille nuorille. Kesätyösetelit jaetaan yläkoululla ja lukiolla jokaiselle nuorelle opojen toimesta. Jos nuori opiskelee muulla paikkakunnalla, setelin toimittamisesta voi sopia soittamalla p. 044-7255 292/Miia Kettunen.

Kesätyösetelin edellytykset ovat:

  • kesätyöpaikka on Kuhmossa toimiva yritys, yhteisö tai järjestö – kotitalous tai yksityishenkilö ei voi saada kesätyösetelitukea.
  • työsuhde on vähintään kaksi viikkoa ja tyäaika 30 h viikossa.
  • palkkaus on Tutustu työelämään ja tienaa- ohjelman mukainen.
  • samalle nuorelle haetaan tukea vain kerran 1.5. – 31.8. välisenä aikana.
  • nuori voi käyttää kesätyösetelin, mikäli ei ole Kuhmon kaupungilla kesätyössä.

Nuori voidaan työllistää kesätyösetelillä myös vanhempiensa omistamaan yritykseen tai omaan kotiin (vakuutukset ja muut työnantajavelvoitteet on hoidettava).

 

4H yritysseteli

Kesätyösetelin voi saada myös 4H -yrityssetelinä perustamalla oman 4H -yrityksen kesän ajaksi. Kesäyritystuen arvo on 300 euroa ja sen saa 2002-2005 syntynyt kuhmolainen nuori.

Nuorella on mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä perustamalla oma 4H-yritys kesän ajaksi. Kesäyritystuen voi hakea kuhmolainen 2002-2005 syntynyt nuori, joka perustaa 4H-yrityksen yksin tai yhdessä toisten nuorten kanssa. Nuoren tulee olla 4H-yhdistyksen jäsen (jäsenmaksu on 35€/hlö tai 70€/perhe).

Kesäyritystuen arvo on 300 €. Yritystuki on henkilökohtainen eli useamman nuoren kesäyrityksessä tuki maksetaan kaikille yrityksessä työskenteleville nuorille. Kesäyritystuki voidaan myöntää, vaikka yritystoiminta alkaisi ennen kesää ja jatkuisi kesän jälkeen. Tuki maksetaan 2 erässä seuraavasti:

  1. erä kesäyritystuesta (150 €) maksetaan kun nuori on toukokuun 2019 loppuun mennessä:
  • suorittanut 4H-yrittäjäkurssin/käynyt läpi vastaavat tiedot 4H:n toiminnanjohtajan kanssa.
  • toimittanut 4H-yhdistykseen yrityksen aloittamisasiakirjat. Aloittamisasiakirjoihin kuuluu yrityksen perustamisilmoitus kaikilta yrityksen osallisilta, yksi yhteinen yritysohjaajan sopimus sekä yrityksen liiketoimintasuunnitelma.
  1. erä kesäyritystuesta (150 €) maksetaan, kun nuori on toimittanut talousraportin sisältämän yritysraportin yrityksen toiminnasta kesän aikana syyskuun 2019 loppuun mennessä 4H-yhdistykseen. Tuki maksetaan mikäli myynti on ollut vähintään 50 € ja työaika vähintään 60 h.

Mikäli olet kiinnostunut 4H-yrittäjyydestä ja kesäyritystuesta, ole yhteydessä Kuhmon 4H:n toiminnanjohtajaan Katriina Sorjonen p. 044 099 0377.