Nuorten kesätyöt

Kuhmon kaupunki tukee nuoria kesätyön saamisessa. Kaupunki palkkaa n. 60 nuorta erilaisiin tehtäviin kaupunkiorganisaatiossa. Lisäksi kaupunki tukee kuhmolaisia nuoria kesätyöllistymisessä jakamalla kesätyöseteleitä.

Kesätyöt

Kuhmon kaupungin kesätyöpaikat olivat haettavana Kuntarekryssä. Kesätyöpaikkoja haki 77 nuorta.

 

Kesätyösetelit

Kuhmon kaupunki jakaa 250 euron kesätyösetelin kuhmolaisille 2003–2006 syntyneille nuorille. Kesätyösetelit jaetaan yläkoululla ja lukiolla jokaiselle nuorelle opojen toimesta. Mikäli olet kuhmolainen nuori, mutta opiskelet muualla etkä saa seteliä peruskoulun tai lukion opolta, lähetäthän hakemuksen kesätyösetelistä. Lähetämme kesätyösetelin kotiosoitteeseen.

Kesätyösetelin edellytykset ovat:

  •  250 euron kesätyösetelituen saa, kun kesätyöntekijä on Kuhmossa kirjoilla oleva, 2003 – 2006  syntynyt nuori
  • Työnantaja on toimiva yritys, yhteisö tai järjestö – ei kotitalous tai yksityishenkilö. Työnantajan ei tarvitse olla kuhmolainen
  • Työsuhde kestää vähintään kaksi viikkoa, työaika on 30 h viikossa ja palkka on Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman mukainen
  • Samalle nuorelle haetaan tukea vain kerran 1.5. – 31.8. välisenä aikana
  • Nuori voidaan työllistää kesätyösetelillä myös vanhempiensa omistamaan yritykseen tai omaan kotiin (vakuutukset ja muut työnantajavelvoitteet on hoidettava)
  • Kesätyöntekijä ei ole samana kesänä ollut Kuhmon kaupungin kesätyöntekijänä

 

4H yritysseteli on tarjolla myös tänä kesänä

Kesätyösetelin voi saada myös 4H -yrityssetelinä perustamalla oman 4H-yrityksen kesän ajaksi. Kesäyritystuen arvo on 300 euroa ja sen saa 2003 – 2006 syntynyt Kuhmossa kirjoilla oleva nuori.