Nuorten kesätyöt

Kuhmon kaupunki tukee nuoria kesätyön saamisessa. Kaupunki palkkaa n. 70 nuorta erilaisiin tehtäviin kaupunkiorganisaatiossa. Lisäksi kaupunki tukee kuhmolaisia nuoria kesätyöllistymisessä jakamalla kesätyöseteleitä.

Kesätyöt

Kuhmon kaupungin kesätyöt oli haettavana 11.-24.2.2019.

 

Kesätyösetelit

Kuhmon kaupunki jakoi 250 euron kesätyösetelituen kuhmolaisille 2001–2004 syntyneille nuorille. Kesätyösetelit oli haettavana 10.6.2019 saakka.

Kesätyösetelin edellytyksenä oli, että  kesätyöpaikan on oltava Kuhmossa toimiva yritys, yhteisö tai järjestö, kotitalous tai yksityishenkilö ei voi saada kesätyösetelitukea. Työsuhteen on vähintään kaksi viikkoa ja tyäaika 30 h viikossa. Palkkauksen tulee olla Tutustu työelämään ja tienaa- ohjelman mukaisesti vähintään 335 euroa kahdelta viikolta.
Samalle nuorelle haetaan tukea vain kerran 1.5. – 31.8. välisenä aikana.

Tänä kesänä nuori voitiin työllistää kesätyösetelillä myös vanhempiensa omistamaan yritykseen tai omaan kotiin (vakuutukset ja muut työnantajavelvoitteet on hoidettava).

 

 

4H yritysseteli

Kesätyösetelin voi saada myös 4H -yrityssetelinä perustamalla oman 4H -yrityksen kesän ajaksi. Kesäyritystuen arvo on 300 euroa ja sen saa 2001-2004 syntynyt kuhmolainen nuori.

Nuorella on mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä perustamalla oma 4H-yritys kesän ajaksi. Kesäyritystuen voi hakea kuhmolainen 2001-2004 syntynyt nuori, joka perustaa 4H-yrityksen yksin tai yhdessä toisten nuorten kanssa. Nuoren tulee olla 4H-yhdistyksen jäsen (jäsenmaksu on 35€/hlö tai 70€/perhe).

Kesäyritystuen arvo on 300 €. Yritystuki on henkilökohtainen eli useamman nuoren kesäyrityksessä tuki maksetaan kaikille yrityksessä työskenteleville nuorille. Kesäyritystuki voidaan myöntää, vaikka yritystoiminta alkaisi ennen kesää ja jatkuisi kesän jälkeen. Tuki maksetaan 2 erässä seuraavasti:

  1. erä kesäyritystuesta (150 €) maksetaan kun nuori on toukokuun 2019 loppuun mennessä:
  • suorittanut 4H-yrittäjäkurssin/käynyt läpi vastaavat tiedot 4H:n toiminnanjohtajan kanssa.
  • toimittanut 4H-yhdistykseen yrityksen aloittamisasiakirjat. Aloittamisasiakirjoihin kuuluu yrityksen perustamisilmoitus kaikilta yrityksen osallisilta, yksi yhteinen yritysohjaajan sopimus sekä yrityksen liiketoimintasuunnitelma.
  1. erä kesäyritystuesta (150 €) maksetaan, kun nuori on toimittanut talousraportin sisältämän yritysraportin yrityksen toiminnasta kesän aikana syyskuun 2019 loppuun mennessä 4H-yhdistykseen. Tuki maksetaan mikäli myynti on ollut vähintään 50 € ja työaika vähintään 60 h.

Mikäli olet kiinnostunut 4H-yrittäjyydestä ja kesäyritystuesta, ole yhteydessä Kuhmon 4H:n toiminnanjohtajaan Katriina Sorjonen p. 044 099 0377.