Harrastemessut toteutettiin koulupäivänä

Valtakunnallista harrastusviikkoa vietetään 28.8 – 3.9.2023. Harrastusviikon tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori löytää itselleen mieleisen harrastuksen – oli se sitten lukemista, liikkumista, piirtämistä tai metsässä käyskentelyä. Kaikki harrastukset ovat yhtä tärkeitä.

Kuhmo, Hyrynsalmi, Ristijärvi ja Kainuun hyvinvointialue kilpailuttavat ateria- ja puhtauspalvelut  

Kainuun hyvinvointialueen sekä Kuhmon, Hyrynsalmen ja Ristijärven yhteinen ateria- ja puhtaanapitopalveluiden kilpailutus käynnistyy 8.8. julkaistavalla tarjouspyynnöllä.   Kainuun hyvinvointialue joutui kilpailuttamaan palvelunsa hyvinvointialueuudistuksen vuoksi ja kutsui Kainuun kunnat mukaan yhteiskilpailutukseen. Kuhmon kaupunginhallitus päätti yhteiskilpailutukseen osallistumisesta kokouksessaan 27.6.2023. Perusteluna kilpailutukseen osallistumiselle on…

Sähköpostineuvonta osaksi Kuhmon kaupungin asiakaspalvelua

Kuhmon kaupungin asiakaspalvelussa on otettu käyttöön sähköposti, joka palvelee kuntalaisia. Myös palvelupyyntöjä voi lähettää kyseiseen sähköpostiin. Sähköpostia voi laittaa osoitteeseen: asiakaspalvelu@kuhmo.fi

Teemaopinnot

Teemaopintoja oppilas kerää oman päälajinsa tunneilla sekä erilaisilla kursseilla.

Yhteiset opinnot

Yhteisten opintojen tavoitteena on tanssin perustaitojen omaksuminen.

Tanssinopetus siirtyy MyDancesta Kuhmon musiikkiopistoon

Kuhmon musiikkiopisto on aloittanut toimintansa vuonna 1993, jolloin tanssinopetusta harkittiin osaksi musiikkiopiston opetusvalikoimaa. Vajaa 30 vuotta myöhemmin pitkäaikainen idea vihdoin toteutuu, kun tanssinopetus siirtyy MyDance -tanssikoululta musiikkiopistolle. Opettajana jatkaa tanssipedagogi Maija Palsio, jonka sydän sykkii tanssille sen eri muodoissa.

Musiikin hahmotusaineet

Musiikin hahmotus on osa opintoja kaikille musiikin laajan oppimäärän opiskelijoille.
Musiikin hahmotus lisää musiikillista yleissivistystä. Musiikin hahmotusta opitaan helposti ryhmässä, yhdessä.
Musiikin hahmotusta opetetaan käytännönläheisesti.

Musapaja on tarkoitettu 7-10 vuotiaille lapsille. Musapajassa pääosassa on musiikin ilo ja yhdessä tekeminen. Musapajassa lauletaan, soitetaan, leikitään, tanssitaan ja liikutaan. Uusia taitoja ja tietoja opetellaan ryhmässä tekemällä ja näin saavutetaan hyvät perustaidot jatkaa musiikkiharrastusta esim. musiikkiopistossa. Oppilaat saavat vaikuttaa opetuksen sisältöön toiveillaan.
Musapajan vetäjä on musiikkikasvatuksen ammattilainen, joka taitaa motivoinnin ja ryhmäyttämisen keinot. Musapajassa lapsi saa kokeilevan ja sallivan lähestymisen musiikin harrastamiseen.

Musiikin hahmotusaineiden ryhmiin ilmoittaudutaan tunnin alussa musiikin hahmotusaineiden opettajalle.