Katujen puhdistustyöt on aloitettu

Kuhmon kaupungin taajama-alueella on aloitettu katujen kevätsiivous 25.4.2024. Katuja puhdistetaan säiden salliessa. Lisätietoa: Tero Uhlbäck puh. 044 7255 263 tero.uhlback@kuhmo.fi  

Puisen torilavan suunnitteluprojekti etenee

    Kuhmon puisen torilavan suunnitteluprojekti etenee. Eilen esiteltiin ensimmäisiä versioita Aalto-yliopiston puuarkkitehtuuriopiskelijoiden Kuhmoon rakennettavan torilavan konseptiluonnoksista. Monet ideat olivat saaneet inspiraatiota kuhmolaisesta luonnosta ja perinteestä – tervahaudoista, kanteleesta, Kalevalasta sekä metsästä. Opiskelijat jatkavat työstöä ja kehittyneemmät mallit ovat valmiita…

Puuarkkitehtuuriprojekti Kuhmossa

Aalto-yliopiston puuarkkitehtuuriin erikoistuvat opiskelijat toteuttavat joka vuosi Wood Program -projektin, jossa ideoidaan, suunnitellaan, valmistellaan ja pystytetään näyttävä puurakenne. Yhteistyökumppanina Wood Program -opintokokonaisuudessa vuonna 2023 - 2024 on Kuhmon kaupunki ja kohteena Kuhmon torille tuleva torilava/tapahtumakatos.

Asumisneuvonta

Asumisneuvojan palvelut kuuluvat kaikille kuntalaisille asumismuodosta riippumatta. Asumisneuvoja auttaa, opastaa ja neuvoo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa kaikkiin asumiseen liittyvissä asioissa ja kysymyksissä.

Vesipiste

Kuhmon mökkiläisten, loma-asukkaiden ja karavaanareiden käyttöön tarkoitettu vesipiste on avautunut kaupunginvarikolle osoitteeseen Tervatie 3.    

Sähkökatkoihin varautuminen

Jos sähköntuotanto ja -tuonti eivät riitä kattamaan kulutusta, Suomeen voi syntyä sähköpula. Sähköpulaan voidaan mahdollisesti joutua esimerkiksi talven kylmimpinä pakkasjaksoina. Tällöin sähkön käyttöä joudutaan rajoittamaan kiertävin, noin kahden tunnin mittaisin sähkökatkoin.

Energianeuvontaa ja energiansäästövinkkejä

Linkkejä energiansäästövinkkeihin ja yhteystietoja energianeuvojiin. Tietoa pientalojen perusparannuksiin ja lämmitysjärjestelmien vaihtoon liittyvistä avustuksista.