Kalevalan alueesta matkailun keskus Kuhmoon! – Kalevalankankaan alueen jatkosuunnitelmia puidaan toukokuussa

Kalevalan alueen matkailullisen käytön suunnittelu jatkuu. Alueen käyttöä matkailussa on selvitetty kaupungin taholta ”Kalevalankankaan kehittäminen kalevalaisuuden ja sotamatkailun näkökulmista” -hankkeessa. Hankkeessa on selvitetty tahtotilaa Kuhmon matkailun kehittämisen ja Kalevalan alueen käytön osalta kaupungin päättäjien, alueen toimijoiden ja matkailuyrittäjien yhteisissä työpajoissa.…

Kaupunginjohtajan blogi: Syksyn teemoja ja kuulumisia

Kesälomat alkavat pian olla pidetty, mutta kesä ei vielä ole ohi. Uintikelejä ja mukavia marjastuskelejä on luvassa. Koulut alkavat viikon päästä. Tässä blogissa avaan hieman syksyn teemoja ja kuulumisia.

Kuhmolle oma musiikkiteos

Kuhmolle on tilattu osaksi aluebrändiä musiikkiteos. Teoksen on säveltänyt Outi Tarkiainen. Teos on nimeltään Woodland Fanfares. Se kantaesitetään kesän 2022 Kuhmon Kamarimusiikissa. Teos soi maanantaina 18.7. klo 18 alkavassa Kuhmon kaupungin nimikkokonsertissa. Teoksen esittävät klarinetisti Lauri Sallinen, sellisti Trey Lee ja pianisti Matilda Kärkkäinen.

Puurakentaminen on kaupunkikehittämisen strateginen valinta Kuhmossa

Kuva: Woodpolis, Joni Immonen. Woodpolis Kuhmon Woodpoliksen juuret ovat laadukkaassa kainuulaisessa raaka-aineessa, kehittyvissä yrityksissä ja kaupungin pitkäjänteisessä kehittämistyössä. Kuhmon kaupunki aloitti puualan määrätietoisen kehittämisen jo v. 1992 perustamalla Kainuun Puualan Kehityskeskuksen (KPKK), jonka työtä on jatkettu Woodpolis-organisaatiolla. Woodpolis edistää puualan…

Lähde kirjallisuusmatkalle Kainuuseen ja Kuhmoon

Tiesitkö, että Kainuussa ovat syntyneet monet kirjallisuuden klassikot, kuten kansalliseepoksemme Kalevala samoin kuin Eino Leinon, Ilmari Kiannon, Isa Aspin ja Veikko Huovisen mestariteokset? Tutustu nyt Kainuun ja Kuhmon kirjallisuuskohteisiin!