Hietaperä

Hietaperän kylän löydät Sotkamoon rajoittuvan tien varrelta. Hietaperän komeat kangasmaastot mäntyineen sekä hiekkaranta johdattelee sinut luonnon rauhaan. 

Hietaperällä toimii edelleen kyläkoulu, jossa luokat eskarista 6 luokkaan. Koulun tiloissa järjestetään myös iltapäiväkerhotoimintaa. Toiminnallinen kyläkoulu tuo toiminnallisuutta ja yhdistää kyläläisiä vapaa-ajallakin. Koulun tiloissa toimii myös kansalaisopiston kerhot. Hietaperän kyläyhdistys toteuttaa kylällä yhteisiä projekteja ja järjestää erilaisia tapahtumia. Tapahtumat toteutetaan usein yhteistyössä koulun kanssa kyläkoululla tai Juurikan Jahdin majalla. Kyläyhdistys ylläpitää koulun hiekkarannalla sijaitsevaa saunaa, grillikotaa ja laituria. Hiekkarantainen koulun ympäristö kerääkin kesäisin ja tapahtumissa paljon väkeä yhteen.

Koulun ympäristöstä löytyy lähiliikunta-alue, frisbeegolf- rata, urheilukenttä sekä talvella luistelukenttä ja hiihtoladut. Juurikan Jahdin majan ympäriltä löytyy toinen hiihtolatu. Koulua voi myös vuokrata juhliin ja kyläyhdistyksellä  on vuokrattavana juhliin astiasto. Koulun upea sijainti ja hyvät puitteet on käytössä myös seurakuntaleireillä sekä erilaisissa tapahtumissa. Kylällä toimii myös valokuitu verkko.

Roukonperän uimarannalta löydät myös hiekkapohjaisen rannan. Kylältä löytyy majoituspalveluja Syväjärven kalastusalueelta. Syväjärvi tarjoaa upeat puitteet virkistyskalastukseen. Syväjärven ympäri kiertää retkeilypolku, jonka varrelta löydät usean laavun. Katso lisää. Hietaperän alue on suosittua kesämökkiläisaluetta, asukasluku monikertaistuu kesäkuukausina.

Kuhmon keskustaan 20min

Hietaperän koulu

 

Hietaperän koulun rannassa sauna ja kota

Hietaperän koulun hiekkaranta

Kuhmon 4H- Tule Luo-auto

Alueen yritykset:

Syväjärven virkistyskalastusalue ja leirintä-alue

Leirintäalueet – Kuhmon matkailu