Timoniemi

Timoniemen kylälle pääset matkatessasi kaupungista pohjoiseen päin. Timoniemen alue on laaja ja pitää sisällään useita vaaroja ja vesistöä.

Alue onkin hyvin suosittu asuinalueena, sillä se on lähellä kaupungin palveluita ja silti omassa rauhassa, etäisyyttä kaupunkiin noin 15 minuuttia. Timoniemen alue on säästynyt talvisodan aikaiselta tuholta, joten kylältä löytyy vanhoja rakennuksia kielien menneisyydestä. Lentuanjärvi halkoo kylää komeasti ja sen ympärillä on runsaasti myös mökkejä. Ennen järven yli kulki kesäisin lossi Tulisalmelta lyhentämään kaupunkiin kulkumatkaa, mutta sen toiminta on nyt lakannut. Talvisin rakennettava jäätie Lentuanjärvelle lyhentää Timoniemenvaaran puolelta kulkua molempiin suuntiin. Lentua on runsaskalainen järvi ja järvellä kalastaa useampi ammattikalastaja sekä vapaa-ajankalastajatkin.

Timoniemen vanhan kyläkoulun liepeillä on uimaranta. Timoniemellä sijaitseva Sininen polku johdattelee sinut upeaan särkkävaelluskokemukseen, missä vesistö on ympärilläsi. Polun varresta löydät useamman laavun ja portaat alkupäässä helpottavat kiipeilyä särkän huipulle.

Kylällä toimii aktiivinen Timoniemen kyläyhdistys, joka kokoontuu vanhalla kyläkoululla Sinisukassa. Koulu on nykyään yksityisen omistama, mutta pihasta löytyy edelleen kaupungin omistama kaikille avoin urheilukenttä ja osa talon tiloista on kansalaisopiston kerhojen käytössä. Kyläyhdistys järjestää myös kokouksia ja tapahtumia talolla. Yhdistys tekee myös yhteistyötä paikallisen 4H – kerhon  ja metsästysseuran kanssa.

Kylälä toimivat yritykset:

Hotakan maatila Vuorelan maatila, Puukuljetus R. Kilponen, kalastaja Keijo Kilponen

Mökkimajoitusta tarjoaa Lentuvat ja Pykälä

Kuhmon keskustaan 10 min

 

Lentuajärven maisemaa

Sinisukka kyläläisten kokoontumispaikka

 

 

 

Repokettu- metsästysseuran tilat