Lentua

Lentuan kylä sijaitsee Lentuanjärvellä  jota pidetään Kainuun arvokkaimpana järvikokonaisuutena. Lentua pitää sisällään upean luonnonsuojelualueen, mistä löytyy retkeilyreitistöä moneen makuun karuhkosta erämaisemasta kauniiseen järveen.

Lentuan luonto on tullut tutuksi niin Akseli Gallen-Kallelan Kalevala-kuvituksista kuin Veikko Huovisen luoman Havukka-ahon ajattelijan, Konsta Pylkkäsen sinisistä ajatuksista. Kylää kutsutaankin näiden mestariteosten siivittämänä Sinisten ajatusten kyläksi. Näinä päivinä myös mökkiläiset ovat asettuneet nautiskelemaan maisemista.

Lentualla toimiva kyläkoulu on Kuhmon toinen kyläkoulu. Lapsia opetetaan eskarista kuutosluokkaan saakka ja iltapäiväkerho palvelee koulun jälkeen. Kyläkoulun pihalla on liikuntakenttä, lentopallokenttä, grillikota ja metsän reunassa laavu. Talvisin kentälle jäädytetään luistelukenttä ja koulun hiihtoladut vievät aina Varajoelle saakka. Koulun tiloissa toimii kansalaisopisto ja kirjastoauto vierailee kylällä kerran viikossa.

Kylällä toimii aktiivinen Lentuan kyläyhdistys, joka järjestää kaikille avoimia tapahtumia kyläkoululla. Viikoittain väkeä keräävä lentopallokokoontuminen on siirretty sisätiloihin grillijuhlan saattelemana. Yhdistys tekee yhteistyötä niin koulun kuin paikallisen metsästysseurankin kanssa aktiivisesti. Talvella perinteiset pilkkikisat on kerännyt Lentuan jäälle kymmenittäin pilkkijöitä.

Lentuankoski on kalastuskohteista kuuluisin unohtamatta Lentuajärven virkistyskalastustarjontaa. Lentuankoskelle on rakennettu upeat puitteet kalastukselle, ihastelulle ja retkeilylle. Kosken viereen rakennetut puitteet sopivat myös liikuntarajoitteisille. Kosken vetovoimaisuudesta kertoo alueella sijaitsevat majoituspalvelut. Lisää tietoa kalastuksesta ja ympäristöstä kalallakainuussa.fi .

Lentualla on useampia retkeilyreitistöjä ja niiden varrella laavuja. Esimerkiksi Lauttavaaran luontopolun varrella pääset tutustumaan luonnon monimuotoisuuteen sekä nykyaikaisiin metsänhoitotoimenpiteisiin. Katso lisää alueesta luontoon.fi/lauttavaara/reitit

Hiekkapohjaisen uimarannan löydät Kalliolahdelta Lentuanjärveltä. Lisää kylästä täältä ja Lentuan kyläyhdistyksen FB.

Kylällä toimivia yrityksiä:

Ohtola tila- kasvinviljelyä ja koneurakointia, Korpelan maitotila, Lentuakosken leirintäalue 

Kuhmon keskustaan 15 min

 

Reitti Lentuankoskelle

Lentuankosket

Lentuan ala-aste