Kuhmon kaupungin Whistleblowing-ilmoituskanava

Käytössämme on Kuhmon kaupungin sisäinen Whistleblowing-ilmoituskanava. Sen kautta voit tehdä ilmoituksen mahdollisesta väärinkäytösepäilystä tai väärinkäytöksestä. Kanava on EU:n ilmoittajansuojeludirektiivin mukainen tapa varmistaa, että väärinkäytöksestä voi ilmoittaa turvallisesti. Oikeuskanslerinviraston ilmoittajansuoja sivulta löytyy tarkempaa tietoa siitä millaisissa tilanteissa ilmoittajansuojelua voi saada. (oikeuskansleri.fi)

Kuka voi tehdä ilmoituksen Whistleblowing -ilmoituskanavan kautta?

Luottamuksellisen ilmoituksen voivat tehdä Kuhmon kaupunkiorganisaation

  • nykyiset ja entiset työntekijät sekä työnhakijat
  • alihankkijoiden ja toimittajien palveluksessa olevat työntekijät
  • harjoittelijat ja vapaaehtoistyöntekijät.

Kuntalaiset ja luottamushenkilöt eivät voi ilmoittaa kaupungin sisäisen ilmoituskanavan kautta, mutta he voivat tehdä ilmoituksen oikeuskanslerinviraston keskitettyyn ilmoituskanavaan: Miten ilmoitus tehdään (oikeuskansleri.fi)

Ilmoituksen mahdollisesta väärinkäytöksestä voi tehdä oikeuskanslerinviraston keskitettyyn ulkoiseen ilmoituskanavaan kirjallisesti tai suullisesti.

 

Mistä asioista ilmoituksen voi tehdä?

Tehty ilmoitus antaa kaupungille mahdollisuuden selvittää ja korjata epäkohtia. Kaikista epäkohdista ilmoittaminen ei ole kuitenkaan ilmoittajansuojelulain piirissä. Esimerkiksi työsuhteisiin liittyvät laiminlyönnit eivät ole ilmoittajansuojelulain piirissä.

Palvelu tarjoaa mahdollisuuden ilmoittaa epäillyistä väärinkäytöksistä kuten sopimattomasta menettelystä tai vilpillisestä, epäasianmukaisesta, epärehellisestä, laittomasta tai piittaamattomasta toiminnasta tai käytöksestä. Whistleblowing–ilmoituksiin et tarvitse todisteita epäilyksillesi, mutta kaikki ilmoitukset on tehtävä hyvässä uskossa. Mikäli haluat antaa palautetta tai moitteita muista asioista, voit jättää palautteesi sähköiseen palautepalveluumme.

 

Ilmoitusten käsittely

Ilmoituksen käsittelee kaupungin Whistleblowing-tiimi. Ilmoitukset otetaan käsittelyyn seitsemän päivän kuluessa niiden jättämisestä, ja ne ratkaistaan enintään kolmen kuukauden kuluessa.

Voit tehdä ilmoituksen vain omalla nimelläsi. Kaikki ilmoitukset käsitellään  luottamuksellisesti. Pääset tekemään ilmoituksen oheisen linkin kautta. Linkki ohjautuu erilliselle sivulle.

  • Täytä ilmoituslomake. Lähetettyäsi lomakkeen järjestelmään saat vahvistuksen sen vastaanottamisesta. Ota talteen omaa ilmoitustasi koskeva numerotunniste. Ilmoitukseen voi lisätä myös liitteitä.
  • Voit seurata ilmoituksesi käsittelyä ja käydä keskustelua Whistleblowing-tiimin kanssa kirjautumalla omalla numerotunnisteellasi. Huomioithan, että jos hukkaat tunnisteen, emme voi turvallisuussyistä antaa sitä sinulle enää uudestaan, vaan tällöin sinun tulee tehdä uusi ilmoitus.
  • Sinulle voidaan esittää kysymyksiä asian käsittelyn aikana. Muistathan käydä seurantasivulla käsittelyn edetessä.

 

Tee Whistleblowing -ilmoitus täällä
Seuraa ilmoituksen käsittelyä salasanallasi