Kalliojoki

Kalliojoen kylän löydät suunnatessasi Kuhmosta Viiksimoa päin. Kalliojoen kyläyhdistys toimii kylässä aktiivisesti järjestäen kylällä tapahtumia ja ylläpitäen yhteisöllisyyttä. Kyläläisillä ei ole yhteistä kokoontumispaikkaa, siksipä tapahtumat ja tilaisuudet järjestetään vuorotellen kyläläisten kotona. 

Kalliojoen laaja vesistö virtaa Viiksimosta ja laskee Lentuaan. Kylästä löytyy useita koskia ja niistä kalastukseen sopivia on Nurronkoski, Poronkoski ja Kalastonkoski. Lisätietoja kalastuspaikoista ja luvista: kalallekainuussa.fi  sekä kuhmonkosket.fi. Mökkiläisiä löydät jokaisen puhdasvetisen järven rannalta ja se virkistääkin kesällä kylän liikennettä.

Kylä on laaja, se levittäytyy Viiksimontien varrelle ja pitää sisällään upeita retkeilymaastoja, mäntymetsiä ja rehevää maalaismaisemaa. Luonnonsuojelualuella Kylmäsärkällä pääset liikkumaan upeisiin maisemiin patikoimalla, fatbikella tai autolla. Täällä pääsee tutustumaan särkkämaisemiin liikuntarajoitteinenkin. Maariansärkällä ja Kylmäsärkällä on reitistöjen varrella laavuja upeissa maisemissa. Elimyssalon suojelualueella on keskeinen osa Ystävyyden puistoa ja Ystävyyden luonnonsuojelualuetta. Ystävyyden luonnonsuojelualue on Suomen ja Venäjän rajan yli toimiva puistopari. Aluetta tutkitaan ja hoidetaan yhteistyössä. Elimyssalo tarjoaa upeat retkeilymahdollisuudet laavuineen ja tietoa luonnosta. Lisää https://retkikartta.fi/ palvelusta retkeilykarttoja.

Viiksimontien päästä löydät partisaanimuistomerkin, jossa kunnioitetaan partisaanien uhriksi joutuneita. Kalliojoki tarjoaakin perinteisen kuhmolaisen kylän palvelut; tiivis kyläyhteisö, upeat ulkoilumaastot ja sykähdyttävä historia tervanpoltosta lähtien.

Kuhmon keskustaan 50 min

Maariansärkät

 

Vuosangan järvi