Luontoyhteistyötä Schwarzwaldiin -hanke


 

 

Luontoalan toimija, vielä ehdit hypätä mukaan luontomatkailua ja kansainvälistymistä kehittävään hankkeeseen!

 

Haluatko verkostoitua ja oppia uutta kansainvälistymisestä? Luontoyhteistyötä Schwarzwaldiin -esiselvityshankkeesta voit löytää innostavia ideoita yrityksesi tai yhdistyksesi toiminnan kehittämiseen ja saada uutta tietoa kansainvälisten matkailijoiden odotuksiin liittyen.

Hanke on kolmen Leader-ryhmän alueiden välinen hanke. Mukana ovat Elävä Kainuu Leader ry, Oulujärvi Leader ry ja Koillismaan Leader ry. Hankealue kattaa Kainuun maakunnan, Vaalan sekä Koillismaan alueen kunnat. Toiveena on, että hankkeeseen saadaan mukaan kiinnostuneita luontoalan yrityksiä ja yhdistyksiä tasaisesti kaikista kunnista, jotta oppimista ja ideoiden jakamista tapahtuu koko hankealueella.

Tällä hetkellä mukaan etsitään toimijoita erityisesti Kuhmon kunnan alueelta. Hankkeeseen etsitään mukaan kuhmolaisia yrityksiä ja yhdistyksiä, joiden toiminta liittyy jollain tavalla luontoon. Se voi olla luontomatkailua, luonnossa liikkumista tai näihin läheisesti liittyvää toimintaa. Mukaan voivat lähteä luontomatkailuyrittäjät tai yrittäjyyttä suunnittelevat. Toimijat voivat olla myös kyläyhdistyksiä tai muita yhdistyksiä, jotka vaikkapa rakentavat tai ylläpitävät erilaisia luontokohteita ja retkeilyreittejä. Esimerkiksi toiminnassaan kulttuuria ja luontoa yhdistävät yhdistykset ovat tervetulleita mukaan. Hankkeeseen voivat lähteä myös muut luontomatkailuun linkittyvät tahot, kuten luonnontuotteita hyödyntävät yritykset.

Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä, mikäli tuntuu siltä, että oma yritys tai yhdistys voisi saada mielenkiintoisia oppeja ja verkostoja hankkeesta. Hankkeeseen voi hypätä mukaan missä vaiheessa vain. Saksaan syyskuussa lähtevä ryhmä on selvillä kesäkuun loppuun mennessä ja elokuussa olevaan webinaariin aukeaa ilmoittautuminen heinäkuun aikana. Hanke kestää lokakuun loppuun.

Esiselvityshankkeen aikana kartoitettujen tietojen ja ideoiden perusteella suunnitellaan varsinainen kansainvälinen hanke, jonka on tarkoitus alkaa vuoden 2024 aikana. Luontoyhteistyötä Schwarzwaldiin -esiselvityshankkeen avulla löytyneiden sitoutuneiden toimijoiden kanssa kiteytetään ja konkretisoidaan pitempiaikaisen yhteistyön lähtökohdat, tarpeet ja toimenpiteet käytännön kansainvälistymiseen saksalaisten kanssa.

Ottamalla yhteyttä suoraan hankevetäjään toimijat voivat kertoa kiinnostuksensa. Hankkeeseen voi ilmoittautua matalalla kynnyksellä ja kertoa omista ideoista ja toiveista kansainvälisyyteen liittyen.

Ota yhteyttä hankevetäjään, kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan hankkeeseen:
Hankevetäjä Pinja Moilanen

Luontoyhteistyötä Schwarzwaldiin -esiselvityshanke
puh. 044 235 2322
pinja.moilanen@koillismaanleader.fi

Lisätietoa hankkeesta löytyy Koillismaan Leader ry:n sivuilta

Lue tiedote kokonaisuudessaan