Rajafoorumi 2024 Kuhmossa


Kuhmon kaupunki järjestää huhtikuussa kansallisen Rajafoorumin, johon osallistuu ylintä virkajohtoa sisäministeriöstä, rajavartiolaitoksesta, maahanmuuttovirastosta ja poliisista. Pääpuhujaksi tilaisuuteen saapuu Viron poliisi- ja rajaviranomaisen johtaja Egert Belitšev.

– Belitševin vierailu on osoitus erinomaisesta yhteistyöstä Suomen ja Viron viranomaisten välillä. Haluamme Kuhmon kaupunkina edistää viranomaisten yhteistyötä kaikin tavoin. Rajaan liittyvät päätökset heijastuvat aina suoraan myös meihin rajakuntiin ja meidän kuntalaisiimme. Rajan asia on meidän kaikkien yhteinen asia, kertoo kaupunginjohtaja Juhana Juntunen.

Tilaisuudessa kuullaan ajankohtaispuheenvuorot myös Suomen Punaisen Ristin ja Journalistiliiton edustajilta. SPR:n vapaaehtoiset olivat täystyöllistettyjä esimerkiksi marraskuussa, kun Vartiuksen raja-asemasta tuli nopealla aikataululla eteläisin avoinna ollut raja-asema. Myös medialla on vastuullinen rooli rajatilanteen seurannassa, Juntunen jatkaa.

Tapahtuman paneelikeskustelussa ovat mukana mm. Kuntaliiton, Kainuun rajavartioston ja kirkon edustajat.

– Meidän ajatuksemme on, että kaikkia tahoja tarvitaan välineellistetyn maahantulon kysymyksiä ratkaistaessa. Kuntalaisten arki on meidän vastuullamme ja meidän on kuunneltava hyvin herkällä korvalla tuntemuksia ja kysymyksiä, mitä tilanne rajalla aiheuttaa, kertoo paneelikeskustelua vetävä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Huotari.

Lisätietoja tapahtumasta antavat

Kaupunginjohtaja Juhana Juntunen, p. 044 7255 222, juhana.juntunen@kuhmo.fi

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Huotari p. 044 3329089

 

Rajafoorumi Kuhmo 2024 -ohjelma

Ilmoittautumislinkki: https://forms.office.com/e/xWhsgHbBZr