Nälkämaan laulu ja siitä tehty video julkaistaan perjantaina 3.5.2024


 

Nälkämaan laulusta tehty sinfoninen metalliversio julkaistaan Spotifyssa ja muissa suoratoistopalveluissa heti puoliltaöin, torstain vaihtuessa perjantaiksi 3.5.2024. Samaan aikaan on katsottavissa kappaleesta tehty video, joka löytyy Kainuun omalta Youtube-kanavalta. Nälkämaan laulu on esimerkki Kainuun mahdollisuuksista kulttuurituotannon sydämenä, jossa rikas historia ja moderni asenne paiskaavat kättä.

Kuhmon osaamista tässä tuotannossa edustavat Kuhmon musiikkiopiston Heli-Maarit Leppioja, Minna Blom ja Pietari Willey, jotka muodostavat osan kainuulaisesta jousikvartetosta. Kuvaukset ja äänitykset jousikvarteton ja Ida Elinan osalta on tehty Kuhmo-talossa.

Nälkämaan laulun uusi versio on tuotanto, joka kumpuaa Kainuun kulttuurikentästä, saa elinvoimansa laajoista kansainvälisistä yhteistyöverkostoista ja osoittaa parhaalla tavalla Kainuun maakuntabrändin uusiutumista. Kappale sai alkunsa ja on tuotettu osana Sotkamo International Music Camp -biisintekoleiriä yhteistyössä Sotkamon ja Suomussalmen kuntien sekä Kainuun liiton kanssa. Videon teossa mukana ovat olleet kaikki Kainuun kunnat. Kappale julkaistaan Ilmari Kianto 150 -juhlavuoden kunniaksi.
Ilmari Kiannon sanoittaman ja Oskari Merikannon säveltämän Nälkämaan laulun ovat sovittaneet ja tuottaneet moninkertaisesti palkittu tuottaja Jukka Backlund ja amerikkalainen biisintekijä Casey Sabol. Jukka Backlund tunnetaan muun muassa kansainvälisesti menestyneen Sunrise Avenuen tuottajana ja Casey Sabol muun muassa Grammy-ehdokkaana olleen Periphery-yhtyeen ex-laulajana. He ovat myös miksanneet uuden Nälkämaan laulun. Jousi- ja kantelesovituksista vastaa jazzpianisti ja säveltäjä Visa Oscar. Vastaavina tuottajina ovat toimineet Marko Karvonen ja Tuomas ´Gary´ Keskinen. Masteroinnista vastaa niin ikään amerikkalainen Eric Hill ja graafisesta ilmeestä kainuulaislähtöinen Petri Matero.

Kainuulaisten sisukasta asennetta, positiivista elämänkatsomusta ja maakuntarakkautta ilmentävän teoksen uutta versiota tulkitsevat paraikaa toukokuun Pohjois-Amerikan ja Kanadan kiertueelle valmistautuva Battle Beast -yhtyeen laulaja Noora Louhimo, lemiläisen metallimenestysyhtye Stam1nan keulakuva Antti Hyyrynen sekä Grammy-ehdokkaanakin olleesta Periphery-bändistä tuttu Casey Sabol. Nälkämaan laulussa kanteletta soittaa virtuoosi Ida Elina ja kainuulaisen jousikvarteton muodostavat Heli-Maarit Leppioja, Laura Matilainen, Minna Blom ja Pietari Willey.

 

 

Lisätietoja antavat:
Sotkamon kulttuurituottaja Marko Karvonen | marko.karvonen@sotkamo.fi | P. +358 44 089 5033
Suomussalmen kulttuurituottaja Veera Tavila | veera.tavila@suomusslmi.fi | P. +358 44 511 9871
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Johannes Aalto | johannes.aalto@kainuunliitto.fi | P. +358 44 410 0741