Kuhmon Rantaraitin opastetaulut on uusittu


Kuhmon keskustan suositun kävelyreitin, Lammasjärven rantaa myötäilevän Rantaraitin, opastetaulut on päivitetty. Alueen historiasta kertovia tauluja on selkeytetty ja niitä varten on luotu verkkosivusto www.visitkuhmo.fi/rantaraitti. Sivuille pääsee myös tauluissa olevan QR-koodin avulla. Verkkosivuilta löytyy mielenkiintoista lisätietoa kohteista, enemmän valokuvia sekä linkkejä muun muassa Ylen Elävän Arkiston ohjelmiin sekä verkkokirjoihin ja -artikkeleihin, joiden avulla voi perehtyä Kuhmon historiaan tarkemmin.

Hankaniemestä Pajakkakoskelle ulottuvan reitin pituus on noin 2 km. Sen varrelle on sijoitettu kahdeksan alueen historiasta kertovaa opastetaulua. Taulut ovat Hankaniemen ja Maakunnanrannan välisen Mikael Soinisen polun sekä terveysaseman ja Pajakkasillan välisen Rantaraitin varsilla, lisäksi yksi taulu on Pajakkakosken pohjoisrannan Koskikatoksessa.

Kuhmon kaupunki järjestää rantaraitilla maksuttomia opastuskierroksia, joista ensimmäinen on 8.7. klo 14.00. Eila Valtasen opastamalle kierrokselle on ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://link.webropol.com/s/rantaraittiopastus

 

Lisätietoa

Marjukka Piirainen
Hankesuunnittelija
Kuhmon kaupunki
marjukka.piirainen@kuhmo.fi

040 832 5387