Nuorten aikuisten kulttuuriolohuone


Torstaina 25.5. klo 18 (ovet auki klo 17, suljetaan klo 21) kulttuuriolohuoneessa on aikuisten satuhetki, jonka jälkeen kirjoitetaan yhteinen tarina. Illan lopuksi yhteinen tarina luetaan ääneen. Tapahtumassa luetaan oikeita, vanhoja satuja – sillä ennenhän aikuiset kertoivat satuja toisilleen!

Luvassa on ainakin jännitystä ja huumoria!

***

Torstaina 9.5. klo 18 (ovet auki klo 17) akryylimaalaustyöpajassa koristellaan esineitä. Työpajaan voi tuoda oman esineen tai siellä voi maalata jakkaroita. Osa ryhmästä voi totetuttaa teoksensa paperille. Ohjaajana Juha Kettunen.

Torstaina 4.5. klo 18 (ovet auki jo klo 17) kulttuuriolohuoneessa kirjavinkkausta Napakymppi-tyyliin!

Toisinaan kulttuuria voi lähestyä pilke silmäkulmassa – olisitko valmis treffeille kirjan kanssa?

Parhaimmillaan kirja voi olla kuin hyvä ystävä, joka johdattaa lukijansa uusiin seikkailuihin. Kympin suositus on Kuhmon kaupunginkirjastossa kehitteillä oleva kirjavinkkaus-konsepti, jossa kirjojen päähenkilöistä on laadittu deitti-ilmoitusta muistuttavat esittelyt. Tarkkasilmäisimmät saattavat tunnistaa tästä pienen nyökkäyksen erääseen takavuosien tunnettuun viihdesarjaan.

Kun kaikki esittelyt on käyty läpi, osallistujat pääsevät valitsemaan oman suosikkinsa. Millaiselle kirjamatkalle lukija näiden hahmojen kanssa pääsee? Oikeat hahmot ja niiden edustamat kirjat paljastetaan vinkkauksen päätteeksi.

Tervetuloa mukaan! Kerrothan myös palautetta, niin voimme kehittää tätä vinkkausmuotoa eteenpäin.

***

Torstaina 27.4. Kuhmon nuorten aikuisten kulttuuriolohuoneessa pääsi kokeilemaan akryyliväreillä maalaamista Juha Kettusen vetämässä taidetyöpajassa.

Töitä toteutettiin jokaisen osallistujan omista toiveista ja ideoista käsin, ja valmiista tauluista koostetaan näyttely Taitotehtaan viereiseen näyteikkunaan toukokuun ajaksi.

***

Kuhmolaisille nuorille aikuisille suunnattu kulttuuriolohuonetoiminta käynnistyi Taitotehtaan tiloissa torstaina 20.4. pidetyllä avajaistilaisuudella. Ohjelmassa oli muun muassa musiikkia ja kinkkinen Kuhmo-tietovisa.

Ohjelma:

Ovet avautuvat klo 17.30

  • klo 18.00 – Tervetulosanat, kirjasto- ja kulttuuripäällikkö Hanne Heikkinen.
  • 15-18.45 – Musiikkia. Viulutrio: Maisa Mäkisalo, Helli Määttä ja Suvi Seppänen.
  • 19:00 – Tervehdyspuheenvuoro, hyvinvointi- ja sivistysvaliokunnan pj. Kaisa Oinas-Panuma.
  • 19:15 – Kuhmo-tietovisa, jonka jälkeen loppuilta vapaata jutustelua ja oleskelua.

Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa. Lämpimästi tervetuloa!

Kuhmon kulttuuriolohuonekokeilun tavoitteena on lisätä matalan kynnyksen kulttuuritarjontaa ja kohtaamispaikkoja nuorille aikuisille. Kokeiluun on saatu rahoitusta Kainuun liiton toteuttaman ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Kulttuuri Kainuu -hankkeen kokeilurahoituksesta.