Kuhmo-villapaidaksi valikoitui Perukka


Kuhmo-villapaidaksi valittiin 60% voittoäänin Perukka

Perukka-villapaita vie ajatukset Kuhmon metsiin ja synkille korpimaille. Villapaidan kirjoneulekuviossa tallustaa metsien kuningas karhu. Kuvion voi neuloa useammalla värillä tai toteuttaa yksinkertaisempana vaihtoehtona vain yhdellä kuviovärillä. Halutessaan kirjoneulekuvion voi kaarrokkeen sijaan sijoittaa villapaidan helmaan. Kuhmon oma villapaitamalli -luonnokset syntyivät yhteistyönä neulesuunnittelija ja kirjailija Jenna Kostetin ja Kuhmon kaupungin, sekä paikallisen käsityöliikkeen Villa Vanamon kanssa. Villapaidan langaksi on valittu 100% villalanka, josta neulottu paita on lämmin, säänkestävä ja mukava käyttää.

Paitamallia oli mahdollista äänestää marraskuun loppuun ja kaikkiaan ääniä annettiin 897 kappaletta. Perukka sai ääniä 60% ja toiseksi tullut Puut puhuvat -malli 31% äänistä. Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin langat yhteen paitaan. Voittajan arvan nosti kaupunginjohtaja Juhana Juntunen ja voittajalle on ilmoitettu sähköpostilla.

Seuraavaksi Jenna Kostet viimeistelee ohjeen testineulontaan ja sen jälkeen testineulojat tekevät ohjeen mukaan versionsa paidasta. He kommentoivat ohjetta ja testineulontaan varataan aikaa parisen kuukautta. Ohje tulee saataville sen jälkeen ja tiedotamme asiasta lähempänä ajankohtaa.