Kirjaston kirjavinkkiblogi: Vinkkejä joulun viettoon


Tänä vuonna jouluteemaisessa kirjavinkkiblogissa annetaan vinkkejä joulun viettoon. Ehdotuksia sopivista ruuista ja tekemisistä on saatu Tervetuloa kirjastoon - kohdennettuja kirjastopalveluita työllisyyspalveluiden asiakkaille -hankkeeseen osallistuneilta. Annettuja ehdotuksia on täydennetty kirjaston antamilla aineistovinkeillä.

Kuvassa punaiseen pukeutunut puinen tonttu valkoisella parralla on joulukuusen edessä, takana kirjahyllyjä ja pöytä täynnä kirjoja.

Tervetuloa kirjastoon on Kuhmon kirjaston vuonna 2023 toteuttama hanke. Hankkeen tarkoituksena on esitellä kirjaston palveluita kuhmolaisille työllisyyden edistämisen palvelualueen asiakkaille heidän  tarpeidensa ja mielenkiinnonkohteidensa pohjalta. Saatuja tuloksia hyödynnetään laajemmin aikuisten kirjastotyössä.

Vinkkien antajilta tuli muutamia olemiseen liittyviä ehdotuksia. Annettujen vinkkien joukossa olivat joutenolo, yhdessä oleminen perheen kanssa sekä oleminen rauhallisesti kotona ja tietokoneella.

Sen sijaan syömiseen liittyviä vinkkejä annettiin runsaasti. Jouluun kuuluvat ehdotusten mukaan piparien ja joulutorttujen leipominen, riisipuuro (ja siitä tehty jälkiruoka, Maltan riisi), suklaan ja kinkun syönti sekä juomina kotikalja ja glögi. Joulusaunan yhteyteen taas kuuluvat lenkki ja olut. Jos kaipaat vinkkejä joulupöytään, kirjastolla on esillä jouluisia reseptikirjoja. Myös erilaisia askartelukirjoja on tarjolla.

Televisiotarjonnasta vinkattiin Joulupukin kuumaa linjaa ja Samu Sirkan joulutervehdystä. Lisäksi ehdotettiin klassikko- ja jouluelokuvien katsomista, ja nimeltä mainittiin Lumiukko. Kirjastosta löytyy lisää katsottavaa kaiken ikäisille, ja Lumiukko -tarina kirjana löytyy kuvakirjana (Sitruuna 2016). Kirjojen luku mainittiinkin jouluun kuuluvana, ja kirjastoon on myös tullut uusia joulutarinoita kaiken ikäisille.

Joulumusiikin osalta vinkattiin Raskasta joulua -konserttia. Projekti on myös julkaissut levyillä sovituksia tutuista joululauluista, ja kirjastosta löytyy muun muassa Raskasta joulua: tulkoon joulu – akustisesti (Spinefarm Records 2015). Muutakin jouluista musiikkia löytyy lainaustiskiä vastapäätä olevalta pöydältä.

Annettuihin vinkkeihin kuuluivat myös haudoilla käynti ja kynttilöiden vienti sekä pulkkamäessä käynti, kuusen koristelu ja lahjojen jako.

Kirjasto kiittää vinkkien antajia sekä toivottaa kaikille kuhmolaisille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! Seuraava blogi ilmestyy ensi vuonna.

Haluaisitko lukemisvinkkejä tietyistä aiheista tai pyytää kirjavinkkauksen aikuisten kirjoista ryhmällesi (esimerkiksi työpaikalle tai yhdistyksen tapaamiseen)? Ota yhteyttä: kaupunginkirjasto@kuhmo.fi.

Kuhmon kaupunginkirjastoa voi seurata sosiaalisessa mediassa:

Facebook : Kuhmon kaupunginkirjasto

Instagram: Kuhmon kaupunginkirjasto