Kaupungin kiinteistökantaan esitetään muutoksia


Kaupunginhallituksen kokoukseen 19.9.2023 on tulossa esitys kaupungin kiinteistökantaan tehtävistä muutoksista.

Kaupungin tilojen tarkastelua on jatkettu kaupunginhallituksen asettaman kiinteistöstrategian toimeenpanotyöryhmän toimesta. Työryhmä on kokoontunut useasti ja tutustunut kaupungin eri kiinteistöihin paikan päällä. Työryhmä on viimeisimmässä kokouksessaan 4.9.2023 tehnyt esityksen kaupungin kiinteistökantaan tehtävistä muutoksista.

– Kuhmon kaupungin kiinteistöjen määrä, vuosikulut ja korjaustarpeet ovat suuret. On tärkeää sopeuttaa kiinteistömenoja pienenevään tarpeeseen sekä käytettävissä oleviin tuloihin. Kaupungilla on liikaa tiloja ja kaikille tyhjille tai lähes tyhjille tiloille ei löydy järkevää käyttöä, toteaa kaupunginjohtaja Juhana Juntunen.

Juntusen mukaan esityksessä on huomioitu kiinteistöjen tasearvot, jolloin niiden osalta ei tapahdu kirjanpitoon isoja alaskirjauksia. Näiden kiinteistöjen tasearvot ovat pienet ja niihin kohdistuu suuri korjaustarve.

Kaupunginhallituksen 19.9. pidettävään kokoukseen tuodaan esitys, että Kuhmon kaupungin rakennusvalvonnasta haetaan purkulupaa seuraaville kiinteistöille:

– Torikioski
– Tuupalan kivikoulun matala siipi
– Oppimiskeskuksen asuntolarakennus
– Kelo

Työryhmä on esittänyt, että Kuhmon Kelon takana olevaa Väinölä -nimistä hirsirunkoista rakennusta kehitetään. Ehdotuksen mukaan Väinölän vieressä oleva hiihtoura siirretään siten, että hiihtoura/asfaltoitu väylä ei estä rakennuksen käyttöä. Väinölän kehittämisessä voitaisiin esimerkiksi huomioida lämpimän ruuan jakelun mahdollistaminen, jolloin tilassa olisi mahdollisuus järjestää juhlatilaisuuksia.

– Oppimiskeskuksen ns. hallintosiiven/hallintorakennuksen osalta ratkaisu tehdään, kun ao. tilan osalta saadaan selvitys marraskuun 2023 alkuun mennessä, toteaa kaupunginjohtaja Juhana Juntunen. Selvityksessä esitetään myös ratkaisu, mihin kotitalousopetus tullaan sijoittamaan.

Lisätietoja antaa kaupunginjohtaja Juhana Juntunen puh. 044 725 5222