Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen talvikausi alkaa (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)


Talviaikataulut astuvat voimaan Kainuun kuntien välisessä joukkoliikenteessä 10.8.2023. Kaikki kesäkauden vuorot ajetaan myös talvikaudella, mutta vuorojen määrä arkipäivinä lisääntyy kesäkauteen verrattuna. Talviaikataulut ovat voimassa 2.6.2024 asti.

Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen runkona ovat työmatkustajia ja toisen asteen opiskelijoita palvelevat vuorot Kuhmon, Puolangan ja Suomussalmen suunnista Kajaaniin. Työmatkaliikennettä järjestetään myös Kajaanista Paltamoon ja Sotkamoon. Säännöllisesti matkustaville tarjolla on edullisia kausi- ja sarjalippuja. Useimmilla vuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Kajaanin rautatieasemalla. Lisäksi Kuhmon ja Nurmeksen välisillä vuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Nurmeksen rautatieasemalla.

Kuhmo–Sotkamo–Kajaani
Kuhmon ja Kajaanin välillä ajetaan arkipäivisin 6–8, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Sotkamon ja Kajaanin välillä vuoroja on arkipäivisin 13, lauantaisin kaksi ja sunnuntaisin kaksi kumpaankin suuntaan. Talvikaudella lähes kaikki Kuhmon ja Sotkamon väliset vuorot ajavat Ontojoen kautta. Sumsan kautta ajetaan ainoastaan Kuhmosta klo 7.15 maanantaista perjantaihin lähtevä vuoro.

Kuhmo–Nurmes
Liikennettä on perjantaisin ja sunnuntaisin, kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan.

Tiedote; Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen talvikausi alkaa (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)