Eduskunnalta 50 000 euron tuki joululahjaksi Kuhmon talvisotamuseolle


Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on päättänyt vuoden 2024 valtion budjetin lisäyksistä. Kyse on vuosittain eri kohteille jaettavasta jakovarasta, niin kutsutusta joululahjarahasta. Valiokunnan mietinnössä päätettiin myöntää 50 000 euroa sekä Kuhmon että Suomussalmen talvisotamuseoille.

– Valtiovarainvaliokunta on nähnyt arvokkaana tukea Kuhmon ja Suomussalmen talvisotamuseoiden toimintaa. Ne vaalivat alueellista kulttuuriperintöä ja kunnioittavat talvisodan muistoa, valtiovarainvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Janne Heikkinen toteaa.
Talvisotamuseot esittelevät talvisodan historiaa paikallisesta näkökulmasta. Kummallakin museolla on museokokoelmat talvisodan aikaisista esineistä ja sotakalustosta. Ulkoilmamuseot kulkureitteineen ovat myös tärkeässä roolissa, koska siellä esitellään muun muassa osia taistelualueista.

– Etenkin Kuhmon talvisotamuseo on matkailun ja sotahistorian kannalta tällä hetkellä alihyödynnetty. Saatu tuki edistää alueiden matkailuelinkeinon kehittymistä, kertoo Heikkinen.
Tiistaina uutinen otettiin Kuhmon kaupungilla iloisesti vastaan niin kaupungin johdon, kuin talvisotamuseon osalta.

– Hieno asiahan tämä on, talvisodan historia kiinnostaa laajasti ja etenkin, kun Kuhmon alueen taistelupaikkoihin pääsee tutustumaan maastossa. Tämä tulee vaikuttamaan positiivisesti Kuhmon matkailun kehittämiseen, toteaa kaupunginjohtaja Juhana Juntunen.

Lue lisää valtionvarainministeriön mietinnöstä täältä >>

Lisätietoja
Juhana Juntunen, kaupunginjohtaja, p. 044 725 5222