Tunnettu ruokavaikuttaja Hanna Himanka mukaan kehittämään lasten aterioita Kuhmossa
Kuhmossa tehdään tänä syksynä valtakunnallista kouluruokahistoriaa, kun tunnettu kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Himanka ja ateriatoimija Vireko yhdistävät voimansa kehittääkseen kouluruokaa ja myös koko ruokailukokemusta. Himanka tuo mukanaan tuulahduksen ruokavaikuttajan intohimoa, perhearjen realismia ja kokin näkemyksen, kun Tuupalan koulussa järjestetään elämyksellinen teemaviikko 15.–19.9.2025.
Kouluruoka on arkirutiini, joka on myös oppimista, terveyttä ja yhteisöllisyyttä. Virekon ja Himangan yhteistyö etsii näkökulmia ja työkaluja kouluruuan kehittämiseen ja sen arvostuksen vahvistamiseen. Oppilaille tiedossa on elämyksellinen viikko ja maistuvaa ruokaa. Herättelemme esiin ideoita onnistuneen ruokahetken rakentamiseen ja myös oivallutamme oppilaita sen äärelle, että ruokahetki voi koostua paitsi herkullisesta ruuasta, myös tarinasta, visuaalisuudesta ja vaikutusmahdollisuuksista.
Yhteistyö tuo yhteen osaavat koulun keittiöammattilaiset, lasten mielipiteet ja tunnetun ruokavaikuttajan näkemyksen. Samalla Vireko haluaa käydä rakentavaa ja avointa keskustelua kouluruuasta.
Hanna Himanka: kouluruuan kehittäminen on minulle sydämen asia
Hannalle tämä projekti on sydämen asia. Motivaatio syntyy sisäisesti vahvasta siteestä kouluruokaan, ruokakasvatukseen sekä siitä, että hän on kotoisin naapurista Puolangalta.
– On upea tilaisuus päästä vaikuttamaan itselle tärkeään asiaan, ja vielä omille juurilleen, Hanna sanoo.
Hanna on kokki ja ruokavaikuttaja, koulutukseltaan myös suurtalousesihenkilö ja opiskellut ravitsemustieteen perusopinnot Helsingin yliopistossa. Hänellä on vahvat juuret Kainuussa.
Tiistaina Kuhmon kaupungin edustajat tapasivat Hannaa ja hänen työpariaan Tuukka Häkkistä lounaan ja rönttöskahvien yhteydessä.