Kuumu

Kuumunkylä sijaitsee Suomussalmen ja Venäjän rajalla. Kylän sijainti on lähellä poronhoitoalueita,  joten metsässä saattaa vastaan tulla poroja ja etenkin peuroja.

Kylällä on kesäisin vilkasta, kun kesäasukkaat saapuvat mökeille ja asukasmäärä tuplaantuu tai jopa triplaantuu. Kalarikkaat järvet kutsuvat kalastelemaan ja kylän veneenlaskupaikka on Sillankorvassa. Ruunalampi on suosittu kalastuspaikka. Lammen rannalla on laavu, johon pääsee autollakin. Lisää tietoa kalastuksesta ja kylän palvelutarjonnasta kalevalaexperience.fi 

Ison Kuumujärven rannalla on kylän yhteinen uimaranta, tarkemmin Kuumun vanhan kyläkoulun toisella puolella. Kylällä toimii Kuumun kyläyhdistys, joka kokoontuu milloin kenenkin talon pihassa kesäjuhlien merkeissä. Kyläyhdistys tekee tiivistä yhteistyötä paikallisen metsästysseuran kanssa ja talvisin järjestettävät pilkkikilpailut yhdessä keräävät koko kylän kokoon. Yhdistys ylläpitää kaikille avointa hiihtolatua. Luonnonkaunis latu pujottelee metsää pitkin järvelle ja takaisin. Luisoankankaalta löydät vanhoja retkeilyreittejä, joiden kunnossapito on jäänyt, mutta luonnonkauneus on edelleen läsnä. Partisaanien muistomerkin löydät Kuivalantien päästä.

Kylän yritykset:

Kalevala Experience- majoitusta ja hyvinvointia, taidetta

Kuhmon keskustaan 50 min

Ruunalammen laavu

Kalevala Experience